sexuell hälsa

Måste jag behålla missionärpositionen för livet?


sexuell hälsa Måste jag behålla missionärpositionen för livet?
Anonim

Fråga

Tyvärr är min partner - med vilken jag bor - mycket rak snurrad och kommer bara att ha sex i missionärpositionen.

Jag brukade försöka få honom att bli mer äventyrlig, men jag hade inte mycket framgång.

Ett annat problem är att även om vi är mycket kommunikativa finner han oralt "smutsigt" i den utsträckning att jag för tillfället känner mig "smutsig" på det sällsynta tillfälle som han "erbjuder" för att utföra det.

Dessutom är hans penis så känslig att han ofta kryper när jag rör det - vilket får mig att känna mig klumpig. Är det normalt för en man att ha så känslig en penis? Under mina tidigare möten med män älskade de alla oralsex lika mycket som jag gör.

Kan något göras för oss?

Svar

David skriver:

Det är alltid ledsen när en kvinna som är angelägen om att pröva alla slags sexuella aktiviteter finner sig i ett långsiktigt förhållande med en man som tycker att "allt sådant är smutsigt".

Din partner har tydligt mycket allvarliga hängningar. Hans inställning härstammar helt säkert från hans barndom, och det är högst troligt att hans föräldrar tog honom med på att tro att sex var en ganska smutsig affär!

När en person har dessa idéer, tar det mycket råd eller psykoterapi att helt ändra dem. Till att börja med kan du försöka ändra din partners tankar lite - gradvis försöka göra honom mer öppet. Då kan du kanske övertala honom att ha lite rådgivning.

Om han inte kommer att samarbeta kanske du känner att du måste avsluta detta förhållande.

För övrigt är det mest osannolikt att din mans penis verkligen är "känslig". Hans problem att bli rörd är nästan säkert i hans sinne.

Christine tillägger:

Jag håller med David om att hans typ av attityd är väldigt svår att förändra. Men jag föreställer mig att du visste hur din partner var innan du bosatte sig ihop, så du måste ha bestämt att alla hans andra bra poäng räknas för ganska mer än experimentellt eller äventyrligt sex.

Jag kan se att det här är väldigt sorgligt för dig, men jag tror att du måste fokusera på allt annat som är bra. Vi har en artikel på den här sidan som heter "Vem ska kontakta för sexterapi". Men jag måste varna dig för att de flesta människor gillar att din man inte vill gå igenom en rådgivningsperiod för att försöka bli mer sexuellt befriad - och han kan vara en av dem. Jag måste också säga att hans problem inte skulle vara lätt att byta.

Ledsen att inte vara mer optimistisk.

Med vänliga hälsningar

Dr David Delvin, GP, och Christine Webber, sex och relationer expert

Läkares Råd