välbefinnande

DNA kartläggning planer presenteras

välbefinnande DNA kartläggning planer presenteras
Anonim

Regeringen har presenterat planer för sin stora drivkraft för att genomföra genom-sekvensering på upp till 100 000 patienter - eller infektioner hos patienter - under de närmaste fem åren.

Hälsosekreterare Jeremy Hunt avslöjade att initiativet kommer att prioritera patienter med lung- eller barncancer och sällsynta eller infektionssjukdomar.

Projektet kommer att ledas av regeringen ägda Genomics England och är utformat för att förbättra forskarnas förståelse för sjukdom och leda till bättre behandlingar och vård.

Tjänster som genom-sekvensering, datalänk och analys kommer att utföras av specialiserade företag, universitet och sjukhus i hela Storbritannien.

"Förenade kungariket vill bli det första landet som introducerar denna teknik i sitt vanliga hälsosystem - som leder den globala rasen till bättre test, bättre droger och framför allt bättre, mer personlig omsorg för att rädda liv", säger hälsoekreteraren Jeremy Hunt.

Professor Dame Sally Davies, englands chefläkare, tillade att tekniken kommer att bana väg för "banbrytande" upptäckter om sjukdomar och behandlingar.

Läs mer om projektet på Genomics Englands webbplats

Läkares Råd