välbefinnande

Att störa den biologiska klockan kan leda till tidig död


välbefinnande Att störa den biologiska klockan kan leda till tidig död
Anonim

Förstöring av cirkadiska rytmer - de biologiska klockorna som finns hos människor och djur - kan leda till accelererad neurodegenerering och tidig död.

Det är enligt ny forskning från Oregon State University (OSU) i USA, som identifierar den roll som störningar av biologiska klockmekanismer spelar i den progressiva förlusten av hjärnans materia.

Forskarna, som skrev i journalen Neurobiology of Disease, visade bevis som tyder på att dessa hälsoproblem accelereras av både miljö och genetiska förhållningssätt.

Kuntol Rakshit, en doktorand vid universitetet som var involverad i forskningen, förklarade: "Det finns ett stort intresse just nu i studier om cirkadiska rytmer, eftersom vi lär oss mer om det antal problem som kan uppstå när de störs.

"I slutändan hoppas vi att denna forskning kommer att tas från laboratoriet till sängen."

Studierna genomfördes med hjälp av fruktflugor, med OSU-forskare som citerade tidigare forskning som tyder på nära paralleller mellan människor och dessa varelser.

De givna mutationerna för att störa cirkadiska rytmer och utveckla hjärnpatologier under åldrandet hade en 32-50 procent kortare livslängd och mycket av deras motorfunktion.

Läkares Råd