depression

Depression och arbetsgivare


depression Depression och arbetsgivare
Anonim

Fråga

Jag vill närma mig min läkare om depression, men jag är rädd att den kommer att bli avslöjad för nuvarande eller framtida arbetsgivare.

Detta förhindrar mig från att söka hjälp.

Finns det något jag kan göra?

Svar

Det här är en så viktig fråga, tack för att du frågar det. Det är så synd att ångest över detta hindrar dig från att söka hjälp.

Det omedelbara svaret är att allt som diskuteras i samrådet betraktas som konfidentiellt.

Ingen läkare får avslöja någon del av samrådet eller någon detalj från din journaler till en annan person utan ditt undertecknade tillstånd, förutom som en del av ett hänskjutande till en annan läkare eller medlem av medicinskruppen, som också är bunden till sekretess. Detta borde lösa ditt problem.

Tyvärr finns det frekventa förfrågningar från försäkringsbolag, arbetsgivare och andra som söker patientens medicinska historia. Dessa måste åtföljas av patientens undertecknade tillstånd innan en läkare får svara.

De är emellertid fullständiga och avslöjande. En patient kan begära att vissa delar utelämnas och läkaren är skyldig att följa.

Tyvärr innehåller några av blanketterna en förfrågan om huruvida information har utelämnats på patientens instruktion. Det faktum att det inte finns någon information som kan avslöjas kan ha en negativ inverkan på resultatet av vad som helst som lämnat begäran om information.

Sådan tillgång till patientens medicinska historia är inte tillgänglig över hela världen och är en negativ konsekvens av patientlistningssystemet som används av NHS.

Det finns flera alternativa lösningar på ditt problem;

  • Den första är att se din läkare på normalt sätt och innan du diskuterar ditt problem specifikt. Begär att ingen skriftlig eller datorrekord görs av samrådet. Detta kan orsaka problem om läkemedel ordineras eller om din läkare bestämmer dig för att få dig till specialistutlåtande, eftersom båda dessa aktiviteter kan leda till handlingar, särskilt bokstäver där din läkare inte har någon kontroll.
  • En andra lösning är att söka råd från en privat läkare. När du fyller i några framtida frågeformulär kan du sedan lista din NHS GP utan att nämna din privata. Du måste dock begära att din privata GP inte motsvarar din NHS GP. En andra punkt att komma ihåg är att någon medicin som föreskrivs av din privata läkare måste köpas privat, även om de kan, om de önskar, hänvisa till en andra åsikt om NHS.
  • En tredje lösning är att söka en privat psykiatrisk specialist. Återigen måste du förklara dina skäl, eftersom majoriteten av specialisterna är ovilliga att se patienter utan hänvisning från en läkare.

Det första steget skulle vara en "off record" -diskussion med din egen läkare som kanske kan erbjuda en lösning.

Framför allt, sök hjälp, det kommer säkert att vara en mekanism för att säkerställa absolut integritet.

Med vänliga hälsningar

Medicinska laget

Läkares Råd