välbefinnande

Depression läkemedel "kan vara effektiv anti-viral"


välbefinnande Depression läkemedel "kan vara effektiv anti-viral"
Anonim

En behandling som vanligtvis används för att hantera depressioner, ångest och personlighetsstörningar kan också spela en roll som en antiviral terapi, som forskare har funnit.

Forskare vid University of California, Los Angeles upptäckte att fluoxetin (varumärke Prozac) kan hjälpa till att behandla humana enterovirus.

Dessa virus är ansvariga för ett antal livshotande infektioner, inklusive poliomyelit och encefalit.

Forskargruppen fann att fluoxetin är effektivt för att förhindra replikation av coxsackievirus, vilket generellt orsakar mild influensaliknande symtom men kan leda till allvarligare infektioner som encefalit och viral meningit.

Robert Damoiseaux, vetenskaplig chef för Molecular Screening Shared Resource på California NanoSystems Institute, sa att upptäckten var "vetenskapligt väldigt signifikant och uppmärksammar tidigare missade potentiella mål för fluoxetin och andra psykogena droger".

Han tillade: "En del av vårt uppföljningsarbete kommer att vara upptäckten av dessa okonventionella mål för fluoxetin och andra läkemedel av samma klass och hur dessa mål skär med de kända målen för denna läkarklass."

Om ytterligare forskning bekräftar lagets tidiga resultat kan behandlingen göras tillgänglig som en antiviral relativt snabbt, som den har använts hos människor sedan 1980-talet.

Läkares Råd