välbefinnande

Tandläkare tjänar £ 250k på NHS


välbefinnande Tandläkare tjänar £ 250k på NHS
Anonim

NHS-tandläkare hamnar i sina privata motsvarigheter, eftersom nya siffror visar att de tjänar upp till 250 000 kronor per år i avgifter - att stänga klyftan mellan NHS och privata tjänsten till endast 800 pund.

En topp 50-lista över stora tjänstemän i NHS-tandläkarutbildningen, som utlämnades av Dental Practice Board för England och Wales enligt lagen om frihet att informera, sätta en West Midlands-operation, vars 26 tandläkare tjänade £ 2, 2 miljoner i bruttobelopp i fjol vid toppen av sin lista.

Bristen på tandläkare i Storbritannien har medfört att upptagna metoder har lyckats ta in så mycket som 1 miljon dollar per år.

Även om det finns ett lock på £ 384 på något sätt på NHS, finns det praktiskt taget ingen gräns för hur mycket arbete en operation utför - eller de avgifter som den potentiellt kan tjäna.

Tandläkare som motstår att gå privata är belönade med "åtaganden betalningar" för att hålla sig till NHS.

På åtagandeprogrammet kan de som tjänar mer än 140 000 pund per år få över £ 4 000 bonusar.

Många hälsovårdsmyndigheter lockar nu tandläkare från Polen och Spanien med löftet att multiplicera sina intäkter.

Upp till 28 miljoner brittiska vuxna är oregistrerade och det har uppskattats att Storbritannien behöver cirka 3000 mer NHS-tandläkare för att klara av efterfrågan.

En talesman för hälsodepartementet sade: "Tandläkare i allmän praxis är vanligtvis inte tjänstemän, men deras inkomster beror på antalet tjänster de tillhandahåller och antalet patienter, barn och vuxna, de ser efter."

Ett nytt betalningsbandningssystem kommer in i nästa april, men många ledande tandläkare har sagt att de inte är nöjda med de nya åtgärderna och hotar att lämna NHS helt och hållet.

© Adfero Ltd

Läkares Råd