sexuell hälsa

Dating igen - och spelar numrerar spelet

sexuell hälsa Dating igen - och spelar numrerar spelet
Anonim

Fråga

Jag är en skild kvinna på 39 år. Min man och jag delade upp för tio månader sedan. Detta var inte mitt val och det har varit en mycket svår tid. Men jag måste vara stark för mina två döttrar, som bara är 5 och 9.

Olika goda vänner har berättat att det är dags att jag träffar igen. Tror du att det är? Självklart vill jag inte vara ensam för evigt. Men är jag redo att hitta någon ny? Jag är fortfarande känslomässigt rå om uppbrytningen och känner mig ofta olycklig.

Jag kan absolut inte tänka mig att känna en magisk gnista för någon. Och jag tror inte att jag kunde klara av att jag faller för någon, och då släppte han mig.

Kan du hjälpa mig?

Christine svarar ...

Jag är så ledsen att ditt äktenskap är slut. Detta måste ha varit ett hemskt år för dig.

På plussidan är det klart att du har goda vänner: vänner som vill att du ska känna dig glad igen och ha kul.

Men oavsett hur väl meningsfullt de kanske är, kan de inte riktigt veta vad du känner inuti. Och även om de kanske tror att det är dags att träffas igen är det vad du tycker är viktigt.

När vi avvisas känner vi oss sorgliga. Och sorg är något som kan hänga över oss i åldrar - vilket orsakar många svåra och motstridiga känslor. Så, du kanske inte känner för att komma tillbaka till dating scen ett tag ännu. Och om du inte gör det borde du inte tvinga dig själv.

För tillfället kan du inte tänka dig att känna en "magisk gnista" för alla. Och du känner fortfarande sårbar, och medveten om att du inte är tillräckligt stark för att ta itu med eventuella ytterligare ont eller avslag. Så, kanske dejting kunde sättas på bakbrännaren för nu.

Det kan dock uppmuntra dig att arbeta med att utöka din sociala cirkel, eftersom den antagligen har krympt under det senaste året.

Vissa ömsesidiga vänner kan ha sidat med din man, trots att han är den som instigerade splittringen. Och du kan också ha funnit att vissa individer du ansåg stora kompisar har gett dig en bred kaj de senaste månaderna.

Tyvärr utvecklar många vuxna verklig ångest om sina egna äktenskap när någon i sin cirkel delar upp sig. Och denna ångest leder ofta till att de håller avståndet. Så det kan vara att några av de personer som du brukade umgås med inte längre verkar vara "där" för dig. Det är deras förlust! Men det här är en bra tid att börja byta ut dem.

Att förlänga din vänkrets kan faktiskt vara jättekul. Och ju fler människor du känner och gillar, desto fler möjligheter kommer det att vara för romantik vid någon tidpunkt längs linjen. Du skulle bli förvånad över hur ofta en ny kvinnavän har en kollega eller bror som kan vara din kopp te!

Så hur kan du öka antalet kontakter?

Det bästa sättet är att tänka på vilka aktiviteter du vill göra nu är du singel.

Finns det hobbyer eller intressen som du aldrig förföljde medan du var gift eftersom din man inte tyckte om dem? Jag vet att det finns.

Kanske vill du lära dig balsalsdans eller ballett eller kran? Kanske har du en yen att lära sig ett främmande språk eller musikinstrument? Vad sägs om politik? Ofta när vi måste omforma våra liv, finner vi att våra svåra omständigheter har gjort oss mer medvetna om orättvisor eller social uppdelning. Att bli involverad i politiska partier eller organisationer som kämpar för förändring kan vara mycket givande.

Eller hur är det med amatör dramatik? Eller sjunger i en kör?

Även om du föredrar att bara göra något lugnande med händerna, som handarbete eller stickning, kan du fortfarande skapa nya vänner medan du gör det genom att gå med i en grupp som Knit and Natter eller Stitch and Bitch. Du kan enkelt hitta en av sina lokala filialer via internet.

Att bli involverad i nya hobbyer kan vara ett recept på stor glädje och njutning. Att delta i aktiviteter som du verkligen tycker om hjälper dig att skapa nya vänner - och kan till och med leda till romantik.

Om det inte, tror jag att du kommer att veta när du är redo att komma nära och personligt med någon ny. Och när det händer, kanske du bor i internet dating, vilket är väldigt populärt idag.

Till dess, njut av ditt enda liv. Ha lite kul. Växa till att vara den typ av person du vill vara. Och livet kommer snart att verka mycket ljusare.

Andra dilemma:

Varför blir jag alltid dumpad ?: Jag känner att jag är den som sätter upp allting.

Jag känner mig så fast: vi gillar varandra, men det finns ingen passion.

Min pappa har en affär: min pappa höll en annan kvinnas hand och kysste henne.

Min man älskar S & M: Jag kan bara inte väckas genom att slå honom på botten eller genom att vara bunden.

Min fru har haft en affär: Hur kan jag övertyga henne att stanna?

Ska vi ha ett öppet äktenskap ?: En del av mig längtar efter lite spänning men jag känner mig också orolig.

Kan en mamma någonsin lämna sitt barn? Kan en mamma lämna sitt barn? Och skulle alla fördöma mig?

Läkares Råd