baby och småbarn

Kulla eller lämna ditt barn att gråta?

baby och småbarn Kulla eller lämna ditt barn att gråta?
Anonim

Mummar är splittrade över tillvägagångssättet att ta. Plockar du henne direkt eller lämnar henne? Här är lite mat för tanken.

Det finns ett dilemma som alla nya föräldrar står inför: Om en baby ska trösta omedelbart när hon är upprörd eller lämnat att gråta i några minuter?

Mamma på tre Carol Dyce har en bekännelse ...

Två läger

Min position är: dilemma? Vilket dilemma? Jag reser nästan i skynda för att komma till spjälsängen för att skämma upp min knäppande bebis för en knuff. Hur kan du - och verkligen du - förneka det primära instinktet för att trösta ditt barn?

Men efter tre barn och en miljon tårar finns det en sak som jag säkert vet: det gråtande spelet delar mums i två läger.

Oroa Corrie mot EastEnders tittare, det brinnande problemet är om det är bäst att plocka upp din bebis direkt eller lämna henne för att lösa sig.

Barnomsorgsexperterna är lika uppdelade. Det finns Gina Ford med sina nöjda små bebisar och strikta rutiner. No-nonsense Ginas råd är att lämna din bebis om hon gråter under "sovtid" - men inte på obestämd tid - tills hon har avgjort sig själv.

Nu, jag vet att tusentals mammor tycker att Gina är en gudstjänst och om det fungerar för dig, bra. Problem är att det kan leda till att du känner ett misslyckande när dina avkommor inte slår snyggt in i barnbootsläger.

Tyvärr, Gina! Efter att ha överlevt sömnlösa nätter med Finn, fem och Mark, sju, skulle du tro att jag skulle få det att sussed tredje gången med Molly, nu 18 månader.

Tänk om. När hon grät, skulle jag plocka upp henne omedelbart, gritting my teeth som min mumma muttered, "gör en stång för din egen rygg." eller "Låt henne utöva sina lungor" och en hel del andra klichéer. Värst av allt är dock anklagelsen att du "skämmer bort" din bebis. Kom ut det, du kan inte förstöra ett nyfött barn.

Gråt är deras enda form av kommunikation, eftersom de behöver något eller någon - du. De har varit i en säker varm kokong i livmodern i nio månader.

Nu är de i en ljus, hög värld där allt är nytt och ofta läskigt. Inte konstigt att de gråter. Blimey, eller hur? En studie från 2006 ger upphov till "hands-on" snarare än "hands-off" -metoden.

Leds av professor Ian St James Roberts från University of Londons utbildningsinstitut, involverade det tre grupper av nya föräldrar. En plockade upp och höll sina barn i 16 timmar om dagen, en i 10 timmar och en för åtta och en halv timme.

Forskare fann att barnen i två och fem veckor höll i åtta och en halv timmar om dagen och grät 50% mer än de andra. ha! Massor av kramar är lika glada barn.

Varsågod. Men jag måste komma ren här: mina snabbkorrigerade pick-ups orsakade problem som Molly blev äldre. Hennes enda uppmanar till att gå och sova och nickar på bröstet eller blir knuffad.

Hon visste helt enkelt inte hur hon skulle sova och det var nere för mig. Du vet hur det är, du vet exakt vad du ska göra, men i mitten av natten när du är utmattad och desperat för sömn är det lättare att börja "imorgon" är det inte? När min man Keith försökte kontrollera kontrollerad gråt, sparkade det några hemligheter.

Vi skulle diskutera och skryta om hur länge hon ska lämna gråt. Då kände Keith så trött, han hade gärna sagt två veckor medan jag knappt kunde hålla mig till två minuter.

Ja, ja, jag vet att det fungerar, men jag kunde inte bära tanken på det. Jag kände mig skyldig som det var mitt fel, men jag insåg också att vi var tvungna att få det sorterat. Då, som ofta händer med spädbarn, när du tror att du verkligen inte kan hacka det här, börjar sakerna bli bättre.

Jag skulle göra mitt bästa för att trösta Molly ut under dagen, hålla sig till hennes sömnrutin och så småningom började hon sova längre sträckor.

När hon släppte ut en halvskrik på natten klämde Keiths hand min arm i ett vice-liknande grepp. "Lämna henne, " skulle han hysa. Visst nog var hon vanligtvis bara rörd och gick tillbaka till sömn igen.

Okej, så kanske jag fick det lite fel, men jag tror fortfarande att det är den mest naturliga sak i världen att plocka upp ett nyfött barn direkt när de gråter.

Det känns bara rätt på något sätt.

Andra läser:

Babies: hur man gör ditt hem säkert: olyckor i hemmet kan förhindras genom att göra huset och trädgården säkrare.

Nappyutslag: Nappyutslag är mycket vanligt - de flesta barn kommer att få det vid någon tidpunkt.

Utvecklar din baby normalt ?: Hur vet du att ditt barn utvecklas normalt?

Läkares Råd