välbefinnande

Crash dieter är ineffektiva och dåliga för vår hälsa, säger expert


välbefinnande Crash dieter är ineffektiva och dåliga för vår hälsa, säger expert

Here Be Dragons (Juli 2019).

Anonim

Oavsett om det känns säkert i en baddräkt eller passar in i det LBD i tid för nyårsafton, verkar det som om människor för alltid letar efter en snabb väg att gå ner i vikt - oavsett vilken tid på året det är. Men med festsäsong precis runt hörnet varnar rånare Nutritionisten i Harley, Rhiannon Lambert, att kraschdieter kan vara ineffektiva, ohållbara och nedre farliga.

"Förlora alltför snabbt kan ge några snabba resultat, men de kan leda till en skadad kropp både psykiskt och fysiskt", säger Rhiannon, vars nya bok Re-Nourish: Ett enkelt sätt att äta väl kommer att släppas den 28 december. Men hur påverkar sådana plötsliga förändringar i ätmönster våra kroppar? Och vilka alternativa, säkrare viktminskningstekniker kan vi använda istället? Tala till oberoende, förklarar Rhiannon ...

Problemet

Om en dietplan låter för bra för att vara sant, så är det troligt. NHS säger att en hälsosam mängd vikt att förlora per vecka är en eller två dammar och i allmänhet förlorar mer än det som kommer att vara ohållbart .

"Genom dessa (krasch) dieter kan snabb viktminskning hända och vanligtvis mer än två pounds kan gå vilse i den första veckan

.

Men mycket av denna "förlorad vikt" är faktiskt vattenvikt, vilket beror på glykogen som bränns för energi, eftersom den begränsade kosten inte ger tillräckligt med energi för kroppen, så det måste använda sina butiker. "

Därför kommer du sannolikt att sluta lägga på tyngden igen - en händelse som studier har visat sig vara sanna igen och igen.

Biverkningarna

Som sagt ovan kan snabb viktminskning också ha en negativ inverkan på din hälsa - vilket leder till näringsbrister, muskelmassan och en långsammare metabolism. Rhiannon säger:

"När du minskar ditt kaloriintag kan näringsbrister uppstå eftersom mindre mat betyder att viktiga näringsämnen som mineral och vitaminer minskar ... Till exempel kan brist på vitamin D, kalcium och fosfor leda till svaga och spröda ben., trötthet och anemi kan uppstå på grund av minimal järn och vitamin B12 i kosten. "

Hon tillägger att en minskning i muskelmassa och en minskning av sköldkörtelhormonet - som båda kan hända som en följd av snabb viktminskning - kan i sin tur leda till en långsammare metabolism, vilket innebär att din kropp börjar brinna färre kalorier under dagen .

Det friska sättet att gå ner i vikt

Faktum är att när det gäller att gå ner i vikt på ett hållbart och hälsosamt sätt finns det inga genvägar. Istället bör vi följa en hälsosam, balanserad kost- och träningsregime för att uppnå långsam och stabil fettförlust. Här är Rhiannons bästa tips ...

Minska konsumtionen av tungt bearbetade och färdiga måltider. Dessa är typiskt rika på socker och ohälsosamma fetter, vilket betyder att du kommer att vara hungrig igen strax efter konsumtionen.

Ät en balanserad kost, inklusive massor av frukt och grönsaker, komplexa kolhydrater (i stället för enkla kolhydrater) och färre bearbetade söta livsmedel. Se till att varje måltid består av en balanserad tallrik.

Kom ihåg att vila. Otaliga studier visar att brist på sömn kan leda till viktökning.

Blanda upp dina träningspass. Underskatta inte fördelarna med att lägga till några vikter i en hjärt-centrerad rutin. Motståndsträning är utmärkt för att växa muskler, och HIIT bränner effektivt mycket kalorier.

För mer information besök vår hälsosamma äterkollektion.

( h / t det oberoende )

Läkares Råd