välbefinnande

HLR-utbildning "kan rädda tusentals liv"


välbefinnande HLR-utbildning "kan rädda tusentals liv"
Anonim

Omkring 100 000 liv i hela Europa, inklusive 6 000 i Förenade kungariket, kan sparas varje år om fler personer har lärt sig hur man utför kardiopulmonell återupplivning (CPR), har experter hävdat.

Europeiska rehabiliteringsrådet (ERC) säger att cirka 350 000 européer har ett hjärtinfarkt i hjärtat varje år, varav bara varav en av fem får HLR av deltagare.

Forskning föreslår att HLR ges av allmänheten kan öka patientens chanser att överleva med 2-3 gånger.

ERC säger att ökande priser på överhängare HLR över hela Europa för att matcha de nivåer som ses i de mest framgångsrika nationerna, kan spara så många som 100 000 liv varje år.

"Vi är säkra på att om fler personer tränades (t.ex. på viktiga offentliga platser som flygplatser, gym, hotell etc.) och om fler AEDs (automatiska externa defibrillatorer) placerades på strategiska punkter, var 50 procent av dödsfallet med hjärtstopp effektivt kan förebyggas, säger professor Maaret Castren, forskare vid Sveriges Karolinska Institut och ordförande för ERC.

Simon Gillespie, chef vid British Heart Foundation, beskrev antalet personer som i onödan dör av ett hjärtstillestånd som "helt oacceptabelt".

Han hävdade att lektioner i livreddande färdigheter bör läras som standard i brittiska skolor och krävde nya lagar som kräver att defibrillatorer installeras på upptagna offentliga platser.

Besök ERC: s webbplats

Läkares Råd