läkemedel

rådgivning


läkemedel rådgivning
Anonim

Rådgivning är en typ av talande terapi som låter en person prata om sina problem och känslor i en konfidentiell och pålitlig miljö.

En rådgivare är utbildad att lyssna sympatiskt och ta itu med eventuella negativa tankar och känslor som du har.

Ibland används termen "rådgivning" för att tala om talande terapier i allmänhet, men rådgivning är också en specifik typ av terapi i sig.

Andra psykologiska terapier innefattar psykoterapi, kognitiv beteendeterapi (CBT) och relationsterapi (som kan vara mellan familjemedlemmar, ett par eller arbetskollegor).

Vad används rådgivning för?

Det finns många anledningar till varför rådgivning kan rekommenderas och det används ofta för att behandla många olika hälsotillstånd, inklusive depression, ångest, obsessiv tvångssyndrom (OCD), posttraumatisk stressstörning (PTSD), ätstörningar och missbruk av droger.

Hur hjälper rådgivning?

Rådgivning syftar till att hjälpa människor att hantera och övervinna problem som orsakar dem upprörd eller gör dem obehagliga.

Det kan hjälpa någon att hantera missförhållanden eller relationer, arbetsrelaterad stress, problem med sexuell identitet, känslor av depression eller sorg och låter någon förstå sina problem bättre och känna sig mer självsäker.

I de flesta fall tar det ett antal sessioner innan rådgivningen börjar göra skillnad och ett regelbundet åtagande krävs för att bäst utnyttja behandlingen.

Vad ska någon förvänta sig av rådgivning?

I en enskild rådgivnings session uppmuntras en person att uttrycka sina känslor och känslor utan skuld eller skam.

Genom att diskutera sina problem med dem kan rådgivaren hjälpa dem att få en bättre förståelse för sina känslor och tankeprocesser, samt att identifiera sätt att hitta lösningar på sina problem.

Alla rådgivare som du ser bör alltid vara erfarna och professionellt kvalificerade - olika personer kan utbildas i rådgivning och kvalificerad för att ge psykologiska terapier.

Dessa inkluderar:

  • Rådgivare - utbildad för att ge råd för att hjälpa dig att klara dig bättre med ditt liv och eventuella problem du har. Dessa kan vara knutna till GP-operationer eller arbeta i samhällskliniker som din läkare kan hänvisa till.
  • Psykologer - dessa är vårdpersonal som specialiserar sig på att bedöma och behandla mentala hälsotillstånd med hjälp av evidensbaserade psykologiska terapier
  • Beteendepsykoterapeuter - dessa kan komma från en mängd olika yrkesbakgrunder och har fått särskild träning i kognitiv beteendeterapi.

Om du ser en av dessa specialister bör de registreras och ackrediteras med British Association for Behavioral & Cognitive Psychotherapies (BABCP).

Rådgivning kan ske på olika platser och format, inklusive ansikte mot ansikte samråd (antingen som en engångs-session eller en rad möten), enskilt eller i grupp, via telefon, via e-post eller genom att använda ett specialiserat datorprogram (detta kan vara till hjälp i vissa CBT-behandlingar).

Längre kurser av rådgivning kan vara i flera månader eller till och med år.

Var kan jag få tillgång till rådgivning?

Psykologiska terapier kan nu nås via GP-operationer och arbetsplatsen, universitet, skolor och högskolor och några frivilliga och välgörenhetsorganisationer.

Om du hänvisas till rådgivning, eller annan psykologisk behandling via NHS, kommer det att vara gratis, men kostnaden för privat rådgivning varierar - fråga alltid om avgifter och komma överens om ett pris innan du börjar en rådgivning.

Andra läser också:

Smarta mellanmål: Snacks lägger till ditt dagliga kaloriantal, så välj klokt.

För mycket socker: Vissa söta mat kan fyllas med socker.

Fem delar frukt eller grönt varje dag: Frukt och grönsaker i din kost har många positiva effekter på hälsan.

Läkares Råd