sexuell hälsa

Hantering av uppsägning


sexuell hälsa Hantering av uppsägning
Anonim

Fråga

Jag har nyligen gått igenom en uppsägning. Jag blev gravid trots att jag hade en spole.

Min pojkvän och jag har nu problem med sex. I grund och botten säger han att han nu är för rädd för att vi ska få samlag om det händer igen.

Jag har återigen fått antikonventionsspolen och vi kommer också att använda kondomer. Jag kan inte hjälpa känna att han inte kommer att komma över detta, och då kommer det att förstöra vårt goda förhållande.

Innan allt detta hände, var vårt sexliv väldigt friskt.

Kan du snälla ge mig råd om huruvida detta är ganska vanligt hos mannen, och om så är fallet, vad skulle du rekommendera, eftersom jag börjar bli ganska oroad över det hela.

Svar

Jag är ledsen att höra om detta problem. Det var väldigt svårt att bli gravid medan du hade en spole, men jag är säker på att du vet att ingen preventivmedel är 100 procent garanterad.

Ändå måste hela grejen ha varit en chock för dig och ganska störande.

Jag förstår din pojkvänns ångest. Men om du nu använder spolen såväl som kondomer, bör du vara lika skyddad mot graviditet som du kan vara - att helt och hållet avstå från sex.

Jag antar emellertid att du diskuterade ditt preventivmedel helt och hållet med den expert som satte in din spole - och att du är övertygad om att det du gör är den bästa metoden för dig.

Saken är att jag tycker att din pojkvän kan fokusera på denna ångest, som ett sätt att undvika ganska djupare tankar - om huruvida uppsägningen var moraliskt rätt sak att göra.

Naturligtvis har kvinnor ofta sådana känslor före eller efter uppsägning - men när män har dem, brukar de vanligtvis inte uttrycka sina känslor.

Och jag har sett många män som har varit djupt upprörd av uppsägning - så det är inte så sällsynt som många människor kan tänka sig.

På den här sidan finns en artikel som jag skrev kallad: "Hantering av graviditet". Jag skrev det med kvinnor i åtanke, men det finns mycket i det som lika gärna kan gälla för män som har svårt att komma överens med en uppsägning.

Det kanske är att din pojkvän kommer att dra nytta av att läsa den. Det finns också förslag i artikeln om var du ska gå för ytterligare hjälp.

Sammantaget visar min erfarenhet av par som lider av uppsägning att de känner sig bättre när de erkänner att de skapat ett nytt liv mellan dem, snarare än att ignorera det faktum.

Som det står i artikeln, tycker många att det är en hjälp att känna igen det förlorade livet på något sätt genom att göra något i sitt minne - som att sponsra ett barn utomlands.

Kom tillbaka till mig om saker inte förbättras, men jag hoppas verkligen att de ska. Och kom ihåg när du oroar dig för din pojkvän, att du kanske har olösta känslor om allt detta också.

Med vänliga hälsningar.

Med vänliga hälsningar

Christine Webber, kön och relationer expert

Läkares Råd