äta nyttigt

De gemensamma dietmyterna du behöver ignorera


äta nyttigt De gemensamma dietmyterna du behöver ignorera

De gemensamma nämnarna (Juli 2019).

Anonim

Vi har alla varit där. Du har skurit skräpmat, slutat snacking och spenderat varje extra minut i gymmet, men du ser fortfarande inga resultat på skalorna. Låter bekant? Vi har talat med Dr Michelle Braude, doktor och nutritionist och grundare av Food Effecten om några av de vanliga dietingmyterna som hon möter regelbundet i hennes klinik och på sociala medier och hur dessa kan hindra individer från att nå sin önskade, hälsosamma vikt.

1. Myt: Hoppa över måltider hjälper till med viktminskning

Du kanske tror att du är dygdig genom att hoppa över måltider eller till och med gå från lunch till middag utan att snacka alls, men att låta dig bli för hungrig bidrar inte till viktminskning Michelle. Varför? För när du är galen, händer två saker. För det första ser allting allt ut och smakar gott. För det andra tar det mycket mer mat att känna sig nöjd. Som ett resultat kommer du till slut att äta mycket mer, och behöver inte nödvändigtvis göra särskilt hälsosamma val.

Att ha små, näringsrika mellanmål mellan måltider kan hjälpa till att undvika detta genom att hålla blodsockret stabilt och din metabolism går starkt.

Michelle rekommenderar att du alltid bär hälsosam tilltugg med dig om du vet att du kommer att vara ute och om länge eller arbeta långa timmar. Snacks ska vara cirka 200 kalorier eller mindre, och en kombination av fiber, hälsosam fett och protein. Goda exempel är en del av nötter, frön och torkad frukt - ett äpple och en matsked jordnötssmör, eller fullkornspannor med hummus.

2. Myt: Alla ska gå glutenfria

Om du inte har gluten eller glutenintolerans, finns det ingen fördel att gå glutenfri, förklarar Michelle. Eventuella viktminskningar som uppstår genom att gå på en glutenfri kost beror sannolikt på att du har skuren tårtan, brödet och kexen från din kost och att du äter färre kalorier än vanligt - inte för att du har klippt ut gluten.

Att eliminera livsmedelsgrupper i onödan kan leda till näringsbrist och efterföljande hälsoproblem. Om viktminskning är ditt mål är det mycket bättre att fokusera på dina delstorlekar istället.

3. Myt: Hälsosam mat kommer inte att få dig att gå ner i vikt

Det är viktigt att förstå att bara för att en viss mat anses vara hälsosam betyder det inte att det kan ätas i obegränsade mängder. Även om du håller dig vid att konsumera bara hälsosamma livsmedel som nötter, hummus, avokado, olivolja och mörk choklad, är det fortfarande viktigt att titta på dina portionsstorlekar om viktminskning är ditt mål, förklarar Michelle.

Till exempel, medan det finns många fördelar med att konsumera lite olivolja, om du häller det liberalt över din pasta och doppar brödet i det, leder det till överdriven kalori och eventuell viktökning. Detsamma gäller nötter - lär dig vad en normal serveringsstorlek ser ut (det är väldigt lätt att äta hela väskan!) Och dela ut i enlighet därmed.

4. Myt: Carbs gör dig fet

Att skära ut kolhydrater helt från din kost kan leda till viktminskning först, men det är inte hållbart eller hälsosamt, och du kommer att sluta mycket snabbt att känna dig trött, lustig, vriden och irritabel, varnar Michelle.

Får inte vägas av antalet på skalorna!

Du kommer också att få tillbaka vikten (och ibland mer) den minut du börjar äta "normalt" igen. Snarare än att kväva alla kolhydrater, äta de rätta. Dessa innefattar bland annat fullkorniga kolhydrater som fullkorns- eller rågbröd, quinoa, fullvete pasta, brunt ris, sötpotatis och havre. Dessa är alla bra källor till fiber (en mycket låg carbdiet åtföljs nästan alltid av den otäcka biverkningen av förstoppning) och packas full av en mängd andra vitaminer och mineraler.

5. Myt: Går "fettfri" hjälper till med viktminskning

Din kropp behöver bra fettkällor i kosten för att bränna fett, betonar Michelle. Det innebär att du äter gott om friska, omättade fetter som finns i nötter, frön, jordnötssmör, avokado och olivolja. Dessa fetter har flera hälsofördelar och lägger till mättnad mot mat (de fyller dig!). De har visat sig sänka risken för hjärtsjukdom och hjälper kroppen att absorbera vitaminer och mineraler. Inkorporera dem dagligen i din kost i måttliga mängder att känna sig fylligare och mer nöjda, hjälpa dig att gå ner i vikt och hålla det bra för gott.

6. Myt: Motion är nyckeln till viktminskning

Medan träning är fantastisk och viktig för hälsan, måste den åtföljas av en god och hälsosam diet för viktminskning som ska uppnås, förklarar Michelle. Som någon personlig tränare kommer att berätta för dig; "du kan inte träna en dålig diet" och "abs görs i köket!" Övning kan också tjäna för att öka din aptit, och det är därför viktigt att du är uppmärksam på detta, och återbränner ordentligt efter träning .

Övning ger tyvärr inte dig ett gratis pass för att äta vad du vill, och kalorierna som du bränner bara spelar en liten roll i dina viktminskningsinsatser jämfört med maten du äter. Det har dock en mängd andra hälsofördelar, så regelbunden motion tillsammans med att äta en balanserad kost är ett bra livsstilsval.

7. Myt: Antalet på skalorna är allt

Får inte vägas ner av siffran på skalorna, säger Michelle. Att bli förtvivlad och otålig, med ett behov av att se snabba och drastiska resultat, kommer att sabotera alla dina viktminskningsinsatser. Dessutom finns det andra viktiga sätt att spåra dina framsteg, till exempel hur dina kläder passar, hur du ser ut och känner, och dina energinivåer, humör och uthållighet.

Att göra hållbara förändringar i din kost och livsstil och märka resultat kan vara en långsam process och kan ta flera veckor för att uppnå. Försök att vara tålmodig och hålla fast vid dina nya hälsosamma vanor, eftersom din kropp drar nytta av alla förändringar du gör varje dag. Stick med dessa, och du är garanterad att se resultat och viktigast, de som kommer att vara kvar.

Läkares Råd