graviditet och familj

En kall stund


graviditet och familj En kall stund
Anonim

Fråga

Min sju månader gamla son verkar ha utvecklat en riktigt dålig förkylning.

Han är tandvård och jag vet att en rinnande näsa kan vara resultatet av detta men det är ganska dåligt och han lider hosta passar från slem i halsen.

Finns det något jag kan göra för honom eller köpa för honom?

Jag har en luftfuktare som passar på radiatorn i sitt rum som har hjälpt i det förflutna, men eftersom vi inte har värme på denna årstid är det inte bra just nu.

Jag har också en hanky nära sängen med lite Olbas Olja på den.

Svar

Kall orsakas av virus och är mycket vanliga hos spädbarn. Ingen vet verkligen varför, men de sammanfaller ofta med tandvård.

Sådana infektioner tenderar att orsaka hosta, med barnet att försöka rensa slem som är närvarande.

Wheezing är också vanligt. Babys näsor, som har sådana smala passager, blir ofta blockerade när de är förkylda.

Om matning är ett verkligt problem på grund av en blockerad näsa är saltlösning (saltvatten) näsdroppar säkert att använda och kan vara till hjälp.

Att använda Karvol är bra hos spädbarn över tre månader. Starkare aromatiska decongestants, som Olbas Oil, kan irritera känsliga slemhinnor som näsa och hals, så se till att du bara använder lite och att den inte placeras för nära.

En luftfuktare är ofta till hjälp, som du har hittat. Vaporisers fungerar på ett liknande sätt och lita inte på att värmen är på. På natten om en baby har problem med att rensa tjock slem, kan ånga från en varm dusch också hjälpa till.

I de flesta fall är förkylningen senast mindre än en vecka. Extra drycker och massor av kramar är allt jag brukar rekommendera.

Om din sons symptom inte förbättras efter en vecka skulle det vara en bra idé att låta din läkare se honom för att säkerställa att ingen annan behandling krävs.

Med vänliga hälsningar

Medicinska laget

Läkares Råd