hjärta och blod

Bröstsmärta


hjärta och blod Bröstsmärta
Anonim

Fråga

Hej, jag är orolig eftersom jag har ont i bröstet.

Om jag andas djupt får jag en skarp smärta mitt i mitt bröst och det känns som att någon trycker ner den.

Det ligger mitt i centrum i linje med min solar plexus och är ganska smärtsamt, kan du hjälpa till?

Svar

Även om arten av din smärta inte omedelbart tyder på ett akut hjärtproblem, kan jag inte göra en sådan dom över internet.

All bröstsmärta bör bedömas noggrant av en läkare och du måste göra arrangemang som ska granskas av din läkare.

Det skulle vara mest ovanligt att någon i din ålder har ett signifikant problem som ger upphov till dina symptom, men man kan inte göra antaganden.

Gör en tid med din läkare så snart som möjligt. Hjärtrelaterad smärta kommer oftast på ansträngning eller efter att ha ätit, med smärtan som går till käken, nacken eller armarna.

Om dina symtom förvärras på det här sättet, särskilt om din andning äventyras, eller om smärtan är svår och inte löser sig inom 15 minuter, kontakta omedelbart läkare.

Från beskrivningen av dina symtom är det mer sannolikt att ditt obehag orsakas av inflammation i bröstväggen, där ribbburet förenar bröstbenet, annars kallat costochondritis.

Detta regleras normalt inom några veckor med lämplig antiinflammatorisk medicin som appliceras topiskt eller tas i munnen.

Eftersom ribbburet rör sig kontinuerligt kan tillståndet lätt förvärras av vardagliga aktiviteter och ta lite tid att dämpa helt.

Med vänliga hälsningar

Medicinska laget

Läkares Råd