välbefinnande

Charity utfärdar diabetesvarning


välbefinnande Charity utfärdar diabetesvarning
Anonim

En välgörenhet har varnat för att diabetes måste tas mer allvarligt eftersom antalet tillstånd av tillståndet fortsätter att stiga i Storbritannien.

Diabetes UK genomförde forskning och fann att mer än 280 000 personer diagnostiseras varje år - eller 738 per dag - som motsvarar befolkningen i en stad som är stor i Newcastle-upon-Tyne.

Omkring 3, 8 miljoner har redan villkoret och mer än en tredjedel ligger på gränsen till att utveckla den om de inte ändrar sin livsstil.

Chef för diabetes i Storbritannien Barbara Young sa att det blir en "hälsoskydd" och kan leda till en dramatisk ökning av associerade hälsoproblem.

"Eftersom antalet personer med diabetes utvecklas, kommer vi sannolikt att se ännu mer uthärda förödande hälsokomplikationer som amputation och njursvikt och fler dör tragiskt unga", kommenterade hon.

Ms Young påpekade också att NHS kanske inte kan hantera, så det måste läggas större vikt på vikten av att ge diabetes den prioriterade vård som den behöver, liksom att förebygga att tillståndet utvecklas i första hand.

En ny studie vid University of Florida i USA och Leicester i Storbritannien fann att andelen människor som hade högre glukosnivåer i blodet utan att egentligen ha diabetes - ett tillstånd som kallas prediabetes - tredubblades från 11, 6 procent i 2003 till 35, 3 procent 2011.
En av tio av dessa kan förvänta sig att ha tillståndet inom ett år, medan upp till 30 procent kan bli diabetes om fem år om inte de vidtar åtgärder.

Förra året rekommenderade professor Alan Sinclair från Institutet för diabetes för äldre människor att läkarna ska besöka diabetespatient som bor i vårdhem för att kontrollera att de inte utvecklar potentiellt farliga komplikationer och kämpar med sina förhållanden.

Symtom på diabetes innefattar att ge urin oftare, ökad törst och extrem trötthet, men dessa kan vara milda i typ 2.

Läs forskningen

Läkares Råd