cancer

Välgörenhet belyser vikten av solskydd

cancer Välgörenhet belyser vikten av solskydd
Anonim

Briterna bör ta hand om när du njuter av solen, eftersom nivåer av malignt melanom - den dödligaste formen av hudcancer - ökar, har experter varnat.

Enligt statistik från Cancer Research UK utvecklar över en tredjedel av män med hudcancer sjukdomen på sin bagage, medan kvinnor tenderar att utveckla hudcancer på benen.

Separata siffror från Office for National Statistics visar att mer än 11 ​​700 britter diagnostiseras med malignt melanom varje år, vilket ger Macmillan Cancer Support att utfärda en tidig påminnelse om behovet av bättre solmedvetenhet.

Ellen Lang, välgörenhetsorganisationen senior cancerinformationssjuksköterska, sa: "Vi vill att människor ska njuta av det soliga vädret, men var uppmärksam på skadorna för mycket solexponering kan orsaka.

"Män, det är viktigt att du tar extra försiktighet i solen med bröstet och ryggen och kvinnorna med benen, eftersom dessa delar av kroppen är mycket mer sårbara."

Ms Lang föreslog också att människor skulle täcka upp i middags solen för att minska risken för hudcancer.

Under tiden har amerikanska forskare hävdat att en aktuell förening kallad ISC-4 kan bidra till att förhindra bildandet av melanomtillväxt genom att öka den naturliga processen med celldöd.

Läkares Råd