hälso tjänster

GP: s förändrade roll

hälso tjänster GP: s förändrade roll
Anonim

Allmänläkarens roll (GP) är inställd på att förändras dramatiskt.

Regeringens förslag syftar till att ge GP-konsortier större kontroll över NHS-budgetar och en fullständig omstrukturering av NHS diskuteras för närvarande varmt.

Vi pratar med experter för att ta reda på deras åsikter om regeringens föreslagna reformer och hur de ser GP: s roll att förändras.

De föreslagna ändringarna

Under 2010 lovade hälsoekreteraren Andrew Lansley att vända NHS "upp och ner" i ett försök att göra servicen mer smidigt och ta bort "onödig byråkrati".

En av huvudaspekterna i vitboken var att avskaffa landets 152 primärvårdsföreningar och ersätta dem med konsortier av allmänläkare - övervakas av en oberoende uppdragsgivare. Dessa konsortier skulle ansvara för 80 procent av NHS-utgifterna vid idrifttagande, vilket uppgår till cirka 80 miljarder kronor.

Förslagen markerar en omfattande omstrukturering av hälso-och sjukvården, styrka makten från nivåer av NHS-förvaltning och öppnar möjligheter till den bredare privata sektorn.

British Medical Association (BMA), som ursprungligen gav sitt stöd till förslagen, har nyligen visat tecken på missnöje.

Förra månaden samlades 400 läkare vid ett akutmötet i London för att rösta på hälsa räkningen. Yttrandet delades som 54 procent röstade mot all-out opposition.

Vad innebär ändringarna för husläkare?

Nyheten är blandad för husläkare. De kommer att behöva ta det extra ansvaret för att förvalta budgetförvaltningen för en stor samling sjukhus, psykisk hälsa och samhällstjänster - men inte specialisttjänster eller tandvård.

Lansley siktar också på att återinföra vård av vårdgivare till vårdgivare, som tidigare hade demonterats 2004.

Det innebär att läkare kan behöva arbeta på kvällar och helger.

"Tillbaka före 2004 års kontrakt var vi tvungna att vara tillgängliga på telefon för patienter dag och natt", säger Dr James Le Fanu, en läkare med 25 års erfarenhet, samt att vara Daily Telegraphs medicinska expert.

På den positiva sidan kan läkare öka sin inkomster, särskilt om deras konsortier är framgångsrika.

Medan kämpande GP-konsortier får misslyckas, kan utövare som gör det bra kunna dubbla sin lön.

Enligt Kieran Walshe, professor i hälsopolitik och ledning vid Manchester Business School, skulle löner på över 200 000 kronor kunna bli norm.

Utsikten från frontlinjen

För

Dr Karol Sikora, medicinsk chef för CancerPartners UK, står fast för en fullständig skaka upp NHS.

"Förutsatta GPs får tillräcklig säkerhetskopiering, kommer reformerna att fungera, " säger han.

"Något måste hända om vi vill få mer effektivitet ur systemet, och mer val och konkurrens behövs."

Mot

Däremot anser dr Thomas Stuttaford, en pensionär GP och tidigare konservativ MP, att patienter, inte pappersarbete, borde vara en doktors första bekymmer.

"Läkare och läkare är utbildade i klinisk medicin, inte redovisning eller administration", säger han.

"En gång i praktiken bör deras tid och tankar vara inriktade på deras patients hälsa, snarare än på nationell finansiell strategi. Det borde inte vara läkarnas roll - hur passande det här skulle vara för politikerna - att fatta de beslut som med rätta skulle vara parlamentets och tjänstemänens uppgift. "

Obeslutsam

GP Dr James Le Fanu anser att det skulle vara fördelar och nackdelar.

"Familjedoktorer är bra på många saker, men det finns ingen anledning att anta att de antingen har de färdigheter eller kompetens som Andrew Lansleys planer kräver för att hantera budgetar med miljarder pounds som man ska" köpa "vård för sina patienter, ' han argumenterar.

"Men många praktiserande läkare kan välkomna en förändring i den dagliga rutinen, och vissa kan till och med njuta av den extra administrationen och bokföring som ingår i den nya rollen."

En dag i en GPs liv

Dr Louise Selby, 41, är en praktiserande läkare i en semi-landsbygdspraxis på kanten av Guildford, Surrey.

Med tre unga barn suger Dr Selby sin tid mellan arbete och hem och kan nu arbeta deltid på GP-behållarsystemet för att ge henne större flexibilitet med sin familj.

En typisk arbetsdag skulle innebära att i genomsnitt trettio patienter i tio minuters slots, förutom att skriva recept, behandla pappersarbete, telefonsamtal och göra hembesök.

"Jag måste gå upp runt 7:00 för att få barnen redo och ta lite frukost. Mellan mig och min man släpper vi ungarna i barnskolan och skolan och gör det till jobbet för klockan 8.30. Det är lite tid att göra lite pappersarbete innan jag ser min första patient kl 9.

"Från och med då kommer jag att se patienter runt var 10: e minut (i allmänhet kan det vara bokstavligen någonting - en vanlig förkylning för större psykiatriska sjukdomar eller cancer) fram till middag när jag får chans att ta en kaffe och ta itu med något pappersarbete, telefonkonsultationer, recept på tecken eller bokstäver från sjukhus.

"Det är vanligtvis ett hembesök att passa in innan vi börjar eftermiddagkirurgi igen klockan 13.30. Vi är semi-landsbygda, så vissa patienter är upp till fem miles away. Vanligtvis är det någon som är äldre eller hemma.

"Från kl. 13.30 till 16.30 kommer jag igen att se patienter på 10 minuters slots innan du spenderar den sista timmen på dagen och avslutar något pappersarbete innan du äntligen går hem för att se familjen.

Kvällar innebär läxor med barnen, te, badtider, berättelser, kvällsmat, hantering av e-post och organisering nästa dag. Ibland får jag chansen att gå ut och sjunga med den lokala frisörskören. '

Andra läser också:

Hur man väljer en läkare: hur hittar du en operation?

Hembesök och out-of-hours vård: ta reda på när en GP kommer att besöka en patient hemma.

Vem är vem vid operationen: från mottagningspersonal till hälsobesökare.

Få ut mesta möjliga av en läkares tid: var beredd när du ser din läkare.

Läkares Råd