öra näsa och hals

Cerumol öron droppar

öra näsa och hals Cerumol öron droppar
Anonim

Vad används Cerumol östra droppar för?

  • Hjälper till att mjuka och ta bort en uppbyggnad av härdat öronvax.

Cerumol droppar är lämpliga för vuxna och barn. Du bör dock få läkarvård innan du använder dem för att behandla ett barn.

Hur fungerar Cerumol öra droppar?

Cerumolörrör innehåller arachisolja (jordnötsolja) och klorbutanol. När du sätter droppar i ditt öra suger dessa ingredienser in i härdat vax och mjuknar det, så att det sedan dräneras ur örat.

En hård plugg av vax kan också tas bort av din läkare eller praktiserar sjuksköterska, genom att spola örat med varmt vatten (sprutning). Om det finns mycket vax eller vaxet är mycket svårt, kan det behöva mjukas först och Cerumol öratfall kan också användas för detta.

Vem ska inte använda Cerumol östra droppar?

  • Människor med skadad eller perforerad (burst) övertrumma.
  • Människor med öroninfektion eller andra öraproblem som klåda eller eksem.
  • Personer som är allergiska mot jordnötter, soja eller några ingredienser i dropparna. Om du känner att du har upplevt en allergisk reaktion, sluta använda detta läkemedel och omedelbart informera din läkare eller apotekspersonal.

Hur använder jag Cerumol öra droppar?

  • Luta huvudet mot sidan så att det drabbade örat är vänd uppåt. (För barn kan det vara lättare att få dem att lägga sig på ena sidan.) Använd droppen för att sätta fem droppar Cerumol i öronkanalen. Använd lite bomullsull eller vävnad fuktad med Cerumol för att försiktigt ansluta örat och stoppa dropparna som löper ut, lämna sedan dropparna i en timme eller över natten för att låta droppen suga in i öratvaxet.
  • Efter en timme eller på morgonen tar du av bomullsullen eller vävnaden och lutar huvudet mot motsatt sida för att dropp och mjukat vax ska kunna rinna ur örat.
  • Upprepa det två gånger om dagen i tre dagar för att ta bort öronvax.

Kan jag använda Cerumol östra droppar under graviditet eller amning?

  • Ja - det finns inga kända skadliga effekter när detta läkemedel används av gravida eller ammande mödrar.

Vilka är de möjliga biverkningarna av Cerumol öronfall?

Läkemedel och deras eventuella biverkningar kan påverka olika personer på olika sätt.

  • Efter att du har lagt Cerumol i ditt öra kan öronvaxet svälla något eftersom det börjar mjuka, vilket kan få ditt öra att känna sig fullt och kan tillfälligt påverka din hörsel. Det kan ibland leda till att du känner dig lite yr. Om dessa symptom kvarstår, få råd från din läkare eller apotekspersonal.
  • Vissa personer kan uppleva irritation, rodnad eller utslag i örat efter att dropparna har använts - om så är fallet, sluta använda dem och fråga din läkare eller apotekspersonal för råd.

Läs bipacksedeln som kommer med läkemedlet eller tala med din läkare eller apotekspersonal om du vill ha mer information om eventuella biverkningar av Cerumol-droppar. Om du tror att du har upplevt en bieffekt visste du att du kan rapportera det här med hjälp av den gula kortwebbsidan?

Kan jag använda Cerumol östra droppar med andra läkemedel?

Du bör inte använda Cerumol östra droppar samtidigt som andra öra droppar. Om du redan använder andra läkemedel, inklusive receptfria och växtbaserade läkemedel, kontakta din läkare eller läkare innan du börjar använda Cerumol.

Läkares Råd