välbefinnande

Cannabis användning kopplad till förändringar i hjärnan

välbefinnande Cannabis användning kopplad till förändringar i hjärnan
Anonim

Det har länge varit förslag på att hjärnan påverkas negativt av tung användning av cannabis och en ny studie har tycks bekräfta denna teori.

Tonåringar som var stora cannabisanvändare - röka det varje dag i ungefär tre år - hade förändringar i sina hjärnstrukturer som är relaterade till arbetsminne och inte heller kunde utföra minnesuppgifter.

Forskare vid nordvästra universitetet Feinberg School of Medicine hävdar hjärnans avvikelser och minnesproblem observerades under patienternas tidiga 20-tal och två år efter att de slutat röka läkemedlet.

Minnesrelaterade strukturer i deras hjärnor verkade minska och kollapsa inåt, vilka forskare tror kan återspegla en minskning av neuroner.

Papperet publicerades i dagens (16 december) utgåva av tidningen Schizophrenia Bulletin.

Matthew Smith, assistentforskningsprofessor i psykiatri och beteendevetenskap vid nordvästra universitetet Fenberg School of Medicine och huvudstudieförfattare kommenterade: "Studien kopplar den kroniska användningen av marijuana till dessa angående hjärnans avvikelser som verkar vara minst några år efter människor sluta använda det.

Läs det abstrakta

Läkares Råd