välbefinnande

Cannabis kopplade till tidigt missfall

välbefinnande Cannabis kopplade till tidigt missfall
Anonim

Rökning cannabis strax efter uppfattningen har länkats till missfall i tidig graviditet i en nyligen genomförd studie.

Amerikanska forskare studerade effekterna som den olagliga drogen har på embryonernas förmåga att binda till livmoderns vägg och utvecklas ordentligt efter uppfattningen hos möss.

De fann att den aktiva ingrediensen i läkemedlet - THC - binder till receptorer på embryot, avbryter naturliga signaler som är avgörande för en riktig embryonal utveckling.

Det innebär att embryon som har blivit utsatta för cannabis är mer benägna att bli fastna i äggledaren, förhindra att den når livmodern.

Efter att ha nått livmodern, gör interferensen av THC också mindre implikation av embryot.

Att skriva i Journal of Clinical Investigation påpekade Herbert Schuel från State University of New York att många nya droger som för närvarande används för att undertrycka aptit eller uppmuntra viktminskning liknar cannabis, vilket tyder på att deras användning också kan också påverka tidig graviditet.

"Sådana droger måste utvärderas noggrant för att döma deras effekter på kvinnor av reproduktiv ålder och de som är gravida", sa han.

Resultaten av studien kommer att ge ytterligare kraft till argumenten för de som pressar för att cannabis återinförs som ett läkemedel av klass B - det har nyligen nedgraderats till klass C, mitt i forskning som tyder på att det var mindre skadligt än det som var tänkt.

© Adfero Ltd

Läkares Råd