privat behandling

Kan jag få ett lån för kostnaden för en privat operation?


privat behandling Kan jag få ett lån för kostnaden för en privat operation?

Molly Sandén - Sand (Juli 2019).

Anonim

Privat verksamhet kostar ofta tusentals pund, så om du inte har någon privat sjukförsäkring så kan det vara mycket pengar att hitta på en gång. Därför erbjuder de flesta privata medicinska leverantörer finansiering för att hjälpa dig betala för din behandling.

I de flesta fall tillhandahålls inte finansieringen av sjukhuset själv, utan av en partnerleverantör, såsom First Medical Loans, som arbetar med Spire Healthcare och Nuffield Health.

Räntefria lån för privat hälso- och sjukvård

Om du har tillräckligt för en stor insättning och betydande månatliga återbetalningar, kommer många leverantörer att erbjuda räntefria villkor, så ditt lån kommer att kosta dig ingenting. Deponeringen är vanligtvis cirka 25% av behandlingspriset, följt av 10 månatliga betalningar för att täcka resterande belopp. Till exempel: Om din verksamhet kostar £ 2, 500:

  • Din insättning skulle vara 625 £ och lämna £ 1, 875 att betala.
  • dina månatliga betalningar skulle vara 10 x 187, 50 kr.
  • Totalt betalas £ 2, 500.
  • räntan är 0% april.

I det här exemplet är det ingen avgift för kredit, så din verksamhet kostar samma kostnad som om du betalat kontant i förskott. Räntefria lån erbjuds vanligtvis endast personer med bästa kredithistoria, eftersom de utgör den lägsta risken.

Klipp ut betalningarna på ditt sjukvårdslån

Om du inte har en stor insättning, om du vill sprida ditt lån över en längre period för att göra dina månatliga betalningar mindre, eller om du har en mindre än perfekt kredithistoria, måste du betala ränta på ditt lån. Till exempel om du lånat £ 2.500 över fem år till 12%: Om din privata medicinska behandling, inklusive din verksamhet, kostar £ 2.500:

  • Din insättning skulle vara £ 0, vilket ger 2, 500 kr att betala.
  • dina månatliga betalningar skulle vara 60 x £ 55.
  • Totalt betalar £ 3 300.
  • räntan är 12% april.

I det här exemplet kostar det ytterligare 800 kr för din operation, men dina månatliga betalningar är mycket hanterbara.

Du kan få ett lån med intresse antingen direkt från det privata sjukhusets finansleverantör eller som ett personligt lån från en bank eller ett byggnadssamhälle på vanligt sätt.

Oavsett om du betalar ränta eller inte, kan du debiteras ett arrangemangsavgift, vanligtvis mellan £ 50 och £ 75, av lånebolaget för att behandla ditt lån. Alla lån är föremål för status och din kredithistoria kommer att beaktas när ditt lån beaktas och du kan betala mycket mer än den annonserade typiska kursen.

Ett ännu billigare sätt att sprida kostnaden för din verksamhet är att lägga till beloppet på din inteckning. Det betyder att du kommer att betala en mycket lägre ränta och har längre tid att betala för det (så länge som din inteckning har lämnat för att löpa) men du kan sluta betala mer totalt.

Hur betalas pengarna?

Om du får ett lån som är särskilt utformat för att täcka sjukvårdskostnader, som de som erbjuds av privata sjukhus, betalas pengarna direkt till sjukhuset. Om du får ett personligt lån eller lägger till kostnaden för ditt lån, får du pengarna själv och måste betala sjukhuset.

Vill veta mer?

Hur väljer jag en privat konsult?

Behöver jag en GP-hänvisning för att se en privat konsult?

Hur vet jag om en privat konsult är bra?

Hur väljer jag en privat klinik eller ett privat sjukhus?

Vem reglerar privata sjukhus?

Vad är ett paket med fast prisoperation?

Vad är en NHS privat patientenhet?

Kan jag få behandling på ett privat sjukhus under NHS?

Vad kostar privat kirurgi och behandling?

Hur kan jag betala för privat behandling?

Hur mycket kostar en privat konsult att se mig?

Hur mycket kostar en privat operation?

Hur får jag en offert för privat behandling?

Finns det finansiella system för privat operation och behandling?

Är privatbehandling utomlands ett realistiskt alternativ?

Hur klagar jag på en privat konsult?

Hur klagar jag på ett privat sjukhus eller klinik?

Vad händer om något går fel med privat operation eller behandling?

Ger privata sjukhus någon form av garanti?

Läkares Råd