graviditet och familj

Kan jag steriliseras omedelbart efter min kejsarsnitt?

graviditet och familj Kan jag steriliseras omedelbart efter min kejsarsnitt?
Anonim

Fråga

Jag måste ha en kejsarsnitt eftersom mina två andra barn levererades på detta sätt.

Jag skulle vilja sterilisera så snart som möjligt.

Om detta skulle ske omedelbart efter födseln skulle min epiduralanestetik bli en generell bedövning för steriliseringsdelen av operationen eller kunde det bli gjort medan jag fortfarande var vaken?

Svar

Det är endast möjligt att svara på din fråga på ett allmänt sätt, eftersom de exakta riktlinjerna som fastställs av ditt eget barnsjukhus kan skilja sig något.

Vanligtvis utförs steriliseringsoperationer under en generell bedövning sex veckor till tre månader efter födseln, oberoende av hur barnet föddes, det vill säga normal leverans eller kejsarsnitt.

Detta beror på att äggledarna, som förbinder äggstockarna med livmodern, blir tjockare och förstorade under graviditeten.

En steriliseringsoperation (tubbindning) skulle innebära att en klämma placerades över varje rör, så att ett ägg inte längre kunde röra sig längs röret för att möta en sperma och därför kunde kvinnan inte längre bli gravid.

Eftersom rören är så saftiga strax efter att ha fått en bebis, är chansen att ett av klämmorna glider ut om det är på detta stadium ganska högt, och därför är det risken för en annan graviditet.

Eftersom du inte kan känna klippen, skulle du inte veta att det var ett problem förrän det var för sent.

Genom att fördröja operationen tills rören har minskat tillbaka till sin normala storlek, har du en mycket bättre chans att operationen blir framgångsrik.

Tänk på att den senaste undersökningen visar att misslyckningsgraden för sterilisering (antalet kvinnor blir gravid efteråt) var högre när kvinnorna genomgick operation än när det var mannen (vasektomi, "snip").

Kanske kan du och din partner chatta med din familjeplaneringssjuksköterska eller familjehandledare om alla dina preventivmedel

Den bästa personen att prata med om din önskan att bli steriliserad är din konsultförlossare på ditt sjukhus.

Alternativt är jag säker på att din GP skulle gärna släppa honom eller henne en rad och förklara din situation.

Jag hoppas det hjälper till att klargöra situationen för dig.

Med vänliga hälsningar

Medicinska laget

Läkares Råd