graviditet och familj

Kan en huvudskada orsaka en stotter?


graviditet och familj Kan en huvudskada orsaka en stotter?
Anonim

Fråga

För omkring två veckor sedan sparkades min treåriga brorson i huvudet av ett annat barn på sin plantskola.

Sedan dess har han utvecklat en stotter. För att få ut sina ord måste han skita, ropa eller lägga händerna upp till huvudet eller templet.

Han klagar också på sina föräldrar att han inte kan tala. Han har inga huvudvärk eller problem med balans.

Han togs till olycka och han fick några tester men inte en skanning.

Hans läkare har sagt att det är "normalt" för ett barn att stela, även om barnet upplevde ett slag mot huvudet och inte stötte före incidenten och i själva verket var hans tal mycket avancerat för en treåring.

Svar

Alla barn som lider av huvudskada måste noggrant bedömas efteråt och det är bra att din brorson har sett både av en läkare i olycka och hos familjens läkare.

Jag skulle anta att ingen doktor hittade något som tyder på att din brorson hade haft en väsentlig skada på hjärnan eller skalleen och det var därför de kände att det inte fanns något behov av en hjärnskanning.

Självklart kan det bara vara tillfälligt att din brorson utvecklade en stotter efter händelsen i hans plantskola, men en annan möjlighet är att episoden var traumatisk för honom och problemen som han verkar uppleva nu är en psykologisk reaktion på vad som hände.

Hans föräldrar borde verkligen fråga personalen i barnkammaren för att hålla ett öga på honom för att bedöma om han visar några tecken på ångest eller nöd när han är där.

Om din brors efternas föräldrar märker några ytterligare förändringar i hans beteende eller humör, borde de inte tveka att ta honom tillbaka till sin läkare för ytterligare kontroll.

Med vänliga hälsningar

Medicinska laget

Övriga frågor och svar

Fyra år gamla lusar: kommer han vara okej i skolan?

Hur kan jag förbättra min dotters tal?

Min 19-månaderiga har mycket begränsat tal

Mitt barn har en stam

Min dotter har en stam

Min dotter talar inte än

Min tvååring talar inte

Stärkningsproblem

Vilken behandling är tillgänglig för stammar?

Läkares Råd