välbefinnande

Europaparlamentet efterlyser en större GP-roll inom omvårdnaden


välbefinnande Europaparlamentet efterlyser en större GP-roll inom omvårdnaden
Anonim

Läkare måste spela en större roll i omvårdnaden, eftersom det nuvarande systemet undergräver vården av gravida kvinnor och deras familjer, berättar en ny rapport.

Konungsfonden sade att den senaste politiken och riktlinjerna inte hänvisar till rollen som läkare i vården av gravida kvinnor i England.

Sedan 2004 har läkare inte längre betalats för varje gravid kvinna som de ser efter.

Många vårdgivare ger inte vårdtid, vilket innebär att kvinnor med graviditetsrelaterade problem ofta inte vet var de ska gå till hjälp.

Rapporten noterade också att barnmorskor ofta är baserade på barncentra istället för GP-operationer.

Enligt kungafonden bör vårdgivarna ta en mer aktiv roll och dela ansvaret att ta hand om gravida kvinnor med barnmorskor och obstetriker.

Detta är särskilt viktigt för kvinnor med pågående medicinska tillstånd.

För att detta skulle hända, skulle vårdgivarna behöva delta i pågående yrkesutveckling för att hålla sina kunskaper aktuella.

Ledningsrapport författare Anna Dixon, chef för politik vid kungafonden, sade att barnmorskor och obstetrikare borde ta huvudrollen när det gäller att ta hand om gravida kvinnor.

"Men läkare har en viktig roll att spela i före uppfattningen och delat före och efter vård, " insisterade hon.

Som svar svarade Dr Laurence Buckman, ordförande i British Medical Associations GP: s kommitté: "Många läkare har tittat med ökande oro eftersom långvariga och värderade barnmorska kollegor har dragits tillbaka från träningsgrupper och kontinuitet i vården av gravida kvinnor har gått vilse .

"Läkare vill vara mer delaktiga i omvårdnaden eftersom de ser det som en viktig del av sitt jobb."

Läkares Råd