välbefinnande

Britter varnade för olaglig tatuering parlor fara


välbefinnande Britter varnade för olaglig tatuering parlor fara
Anonim

Människor som besöker olicensierade tatueringssalonger kan sätta sig i riskzonen för hepatit och HIV, rådsledare har varnat.

Det finns för närvarande mer än 1 500 licensierade tatueringslokaler i Storbritannien, men många besöker oregistrerade företag för att spara pengar.

Dessa olagliga salonger använder ofta substandard utrustning och otillräckliga steriliseringsmetoder, vilket sätter människor i riskzonen för blodburna virus och hudinfektioner.

Mehboob Khan, ordförande för kommunalföreningens säkrare och starkare gemenskapsstyrelse, sade: "Alla gillar ett fynd men det är helt enkelt inte värt att riskera att spara några pennies.

"I slutändan kan tatueringen vara billigt, men disfigurement eller ett livsförändrande hälsotillstånd kan vara det slutliga priset."

Britterna rekommenderas därför att använda en registrerad tatuering, eftersom de är skyldiga att uppfylla stränga standarder för att kunna fungera och för att säkerställa att personen som utför tatueringen har erkänt kvalifikationer.

Människor borde inte vara rädda för att fråga hur en salong utför sina steriliseringsaktiviteter och kontrollera att nya nålar används.

Besök Local Government Association hemsida

Läkares Råd