välbefinnande

Brittisk kokain använder sig för att matcha USA

välbefinnande Brittisk kokain använder sig för att matcha USA
Anonim

Omfattningen av kokainanvändningen i Storbritannien matchar USA, ny forskning om internationellt missbruk och handel har visat sig.

Enligt årsrapporten från FN: s internationella kontrollpanel för narkotika (INCB) är den övergripande trenden mot kokainmissbruk i USA i nedgång, även om en beräknad 2, 3 miljoner människor fortfarande använder den.

INCB avslöjar dock att kokainmissbruk bland ungdomar i Storbritannien ökar, tillsammans med Danmark, Tyskland och Spanien.

I Nederländerna och Spanien är behandling av kokainberoende hos rehabiliteringscentrum det näst vanligast rapporterade narkotikarelaterade problemet efter heroin.

Petra Maxwell av kampanjgruppen Drugscope medgav att siffrorna gällde, men föreslog att brittisk kokainanvändning kan ha nått toppen.

"Vi har sett en stor ökning, det råder ingen tvekan om det, men de senaste siffrorna (British Crime Survey) från 2004-05 visade en minskning av kokainanvändningen tillbaka till nivåerna 2000, säger hon.

"Oavsett om det är en nedåtgående trend eller en tillfällig blip måste vi vänta och se, men kanske har vi sett toppen av narkotikamissbruk i Storbritannien, medan andra länder fortfarande går upp."

INCB-rapporten föreslår att cannabismissbruk i USA, även om det fortfarande är ett stort problem, också faller bland ungdomar.

Men i EU har cirka 30 miljoner människor använt cannabis inom de senaste 12 månaderna och 15 procent av 15-åriga elever i EU har använt drogen mer än 40 gånger på ett år.

Storbritannien har den högsta förekomsten av drogen i EU, tillsammans med Tjeckien, Frankrike, Irland och Schweiz.

Separat föreslog rapporten också att USA står inför en ny utmaning med det ökande missbruket av receptbelagda läkemedel och dess växande förekomst bland skolbarn.

Enligt INCB blir den icke-medicinska användningen av receptbelagda läkemedel lika allvarlig som missbruk av andra narkotika.

© Adfero Ltd

Läkares Råd