välbefinnande

Storbritanniens doktorer kräver att abort avkriminaliseras


välbefinnande Storbritanniens doktorer kräver att abort avkriminaliseras
Anonim

Storbritanniens största kropp av läkare och läkare har krävt avkriminalisering av abort i Storbritannien.

De nuvarande lagarna i Storbritannien möjliggör för en kvinna att besluta att säga upp en graviditet fram till den 24: e veckan. Om det emellertid finns en väsentlig risk för kvinnans livs- eller fostrets abnormiteter finns det ingen tidsgräns. En abort måste undertecknas av två läkare för att det ska gå vidare.

Lagen trädde i kraft 1967 och gäller endast för England, Skottland och Wales (Nordirland har mycket strängare lagar). Lagen listar i grunden de omständigheter där abort kan utföras på lagligt sätt. Om dessa regler inte uppfylls kan aborten vara olaglig.

Vid sitt årsstämma i Bournemouth i dag röstade den brittiska medicinska föreningen för att ta bort de straffrättsliga sanktionerna för abortlagar en officiell politik för deras. De sa att borttagning betyder inte att de kommer att överge tidsgränser eller regler till lagarna.

Dr John Chisholm, ordförande för medicinsk etikkämnd BMA, sade i ett uttalande: "Abort är för närvarande ett brott med undantag i hela Förenade kungariket. Efter debatten var flertalet läkare tydliga att abort ska behandlas som en medicinsk fråga snarare än en kriminell.

"Det måste vara klart att avkriminalisering inte betyder avreglering. Debatten idag och BMA: s nya politik handlar bara om huruvida abort bör eller bör inte vara ett brott, politiken tar inte upp den bredare frågan om när och hur abort ska vara tillgängliga."

Den brittiska graviditetsrådgivningen (BPAS) välkomnade omröstningen och sade att det visade att läkare tror att en kvinna borde lita på att fatta sina egna beslut.

Abort ska behandlas som en medicinsk fråga snarare än en brottslig

"Decriminalization" skulle helt enkelt innebära att abort skulle kunna styras på samma robusta sätt som alla andra kliniska förfaranden finns i Storbritannien idag, och att läkare skulle kunna tillhandahålla kvinnostyrt vård enligt de högsta kliniska standarderna snarare än lagstiftning som nu är 50-åriga, säger en BPAS-talesman i ett uttalande. "Det skulle också säkerställa att alla kvinnor som använder abortmedicinering utan tillstånd av två läkare inte längre skulle kunna drabbas av hotet om fängelse i livet, vilket är fallet idag."

Talmannen tillade att nuvarande lagar i Storbritannien innebär att aborttabletter (vilka gravida kvinnor kan ta upp till 10 veckor under medicinsk övervakning) är hemma inte tillåten, trots att det är vanligt i USA, Frankrike och Sverige.

"Våra lagar innebär att kvinnor ofta måste delta i flera möten för att ta emot pillerna - en riktig kamp för dem med arbets- och barnomsorgsförpliktelser. Eftersom pillerna endast lagligen kan tas i kliniken, måste kvinnor rusa hem efter att ha slukats - riskerar blödning och missfall på vägen hem.

Talsmannen sade att majoriteten av kvinnor som begär sina tjänster efter att ha oväntat fallit gravid är kvinnor som missuppfattat misslyckande, därför borde de inte straffas för att vilja sluta en oplanerad graviditet.

"Ingen annan form av hälso- och sjukvård kräver rättsligt tillstånd från två läkare innan det kan utföras. Avkriminalisering skulle innebära att vi kunde förbättra vård praktiskt för kvinnor och det skulle också skicka ett meddelande om att vi 2017 anser att kvinnor borde kunna fatta egna beslut om sina egna graviditeter.

Från: Cosmopolitan UK

Läkares Råd