skönhet

Bridal makeup för asiatisk hud


skönhet Bridal makeup för asiatisk hud
Anonim

Fråga någon brud vad hennes största oro är på hennes bröllopsdag och du kommer sannolikt att höra henne omnämnande smink.

För asiatiska brudar är detta ju mer sant, eftersom de måste se till att deras smink kompletterar, och inte kolliderar med, med deras vanligtvis extravaganta, ljusa brudklänning.

Att få håret och sminken är avgörande, säger kändis makeup artist, Ruhena Begum, som har arbetat med otaliga brudar.

"Du måste se till att ditt hår och smink är felfri, eftersom bilderna som tas på dagen kommer att vara med dig i flera år efter bröllopet."

Hur man förbereder huden för den stora dagen

Vacker hud hjälper dig inte bara att se strålande ut på den stora dagen, det kommer att fungera som en perfekt duk för din bröllopsdagsmakeup.

Tyvärr har stressrelaterade hudvårdsprodukter en tendens till att bakse sitt fula huvud eftersom den stora dagen drar närmare, vilket gör det ännu viktigare att brudar-till-vara, ta extra försiktighet med hudvård rutinen och undvika att introducera nya produkter och behandlingar nära bröllopet.

Skönhetsexpert och kosmetisk tränare Antonia Mariconda rekommenderar att man börjar tidigt - minst sex månader före bröllopet - för att få huden i toppform för den stora dagen.

"En sexmånaders hudhanteringsplan ger dig flera fördelar, " förklarar hon. "Ett samråd med en hudvårdsexpert är också viktigt om du lider av akne eller hyperpigmentering eftersom dessa villkor tar längre tid att ta itu med."

Stressen att planera ett bröllop kan också göra brudar mottagliga för hudförhållanden som de vanligtvis inte lider av, inklusive akne.

"Behandling av akne på asiatisk hud presenterar speciella utmaningar som ofta förbises av skönhetsindustrin", säger Antonia. "Aknebenägen asiatisk hud behöver hydratiseras snarare än att torkas ut, och det är därför bäst att undvika hudvårdsprodukter som innehåller alkohol."

Om akne är mycket problematisk kan det vara nödvändigt att konsultera en hudvårdsexpert som kan ge råd om en behandlingssätt som laser för att behandla ärrbildning. Hyperpigmentering och åldersfläckar är också otroligt vanliga i asiatisk hud och kan ta tid att korrigera.

"Det mest effektiva sättet att minska pigmenteringen är att använda solskyddsmedel med en SPF på minst 15 för att skydda huden mot att utveckla eller försämras fläckar", berättar Antonia.

Den olika sminken ser du kan gå för

Med asiatisk brudsmakeup kan du gå som extravagant eller lågmäld som du vill så länge den kompletterar din klänning och övergripande bröllopstema.

"Minimal smink kan se drab och tvättas ut mot ett traditionellt ljust rött bröllop lengha, " förklarar Ruhena. "Men något riktigt glittrande och ljust kan se felaktigt mot en mer demure, vit kappa."

Asiatiska brudar är alla olika men det finns vissa sminkliknande utseende som alltid kommer att vara populära.

  • Traditionell. Den traditionella asiatiska bruden brukar ha på sig en röd lengda, prydnad i invecklat guld eller brons stenverk och broderi. För denna typ av brud råder Ruhena att efterlikna dessa färger i sminken. 'De metalliska tonerna på din klänning ska appliceras på din ögonskugga och rött på din klänning behöver matcha din läppfärg. Kontrastfärger mot en ljus röd klänning kommer att vara ett ögonblick - din smink behöver komplettera vad du har på dig ".
  • Samtida. för den asiatiska bruden som bestämmer sig för att bära vit, måste sminken vara lite tonad. Jag gillar att para en elegant vit klänning med ett vintageinspirerat smink, säger Ruhena. "Jag börjar med ett mycket enkelt skimrande öga och djärvt, skarpt eyeliner för att betona ögonen. För läppen skulle jag rekommendera något att kontrastera mot den vita kjolen, som en djupröd eller hallonrosa. ' Ruhena råder också att rensa bort vit ögonskugga: "Vårt naturliga svar kan vara att matcha en vit klänning med silver eller vit ögonskugga, men det kan se ut som en krickerig mot mörkare hud, speciellt under tung bröllopsfotografering."
  • Färgrik. Vissa asiatiska brudar kan välja bort från traditionella röda och vita klänningar och gå för ljusare, påfågelfärger för sin stora dag. "Jag har sett en trend i asiatiska brudar som vill prova något annat så att de ska gå till en kungblå eller en djup smaragdgrön klänning", säger Ruhena. "Dessa brudar kan vara lite mer lekfulla med sin smink och gå i olika färger."
  • Arabisk-inspirerad. Detta är en annan stor trend för asiatiska brudar som vill ha ett mer dramatiskt utseende. "Vissa brudar vill verkligen sticka ut så jag ger dem en tyngre kontur, vilket skapar ett mer skulpterat ansikte", säger Ruhena. "Hård ögonmakeup är också populär så jag ska gå på ett rökigt utseende och avsluta med en dubbel flick på det övre ögonlocket."
  • Kaukasiska brudar. Icke-asiatiska brudar som väljer att bära den traditionella asiatiska brudklänningen kan ha roligt med sin smink, men Ruhena föreslår att den tona ner och undvika extremt ljusa färger. 'Kontrasten mellan blek hud och en ljus röd klänning är vackert stark, så sminken måste vara jämn. Jag skulle rekommendera brudar att gå för en något mörkare matt röd läpp och mindre glitter och glitz på ögonen. '

Långvarig smink

Långa timmar, tårar, svettningar, konstanta kramar och kyssar på den stora dagen kan alla spela förödelse med brudsmakeup.

"Den bästa bröllopsmake-upen bör vara så länge du gör", säger Ruhena. "Professionella sminkområden ger överlägsen slitage som kommer att se dig genom ditt bröllopsdag och natt."

För att se om din smink kommer att stanna hela dagen och natten kolla för att se vilka formuleringar din makeup artist jobbar med.

En bra konstnär börjar med att applicera en primer och följa med en full täckningsstiftelse. De bör också kontrollera din hudtyp eftersom smink tenderar att glida av på oljeskinn efter några timmar.

Slutligen ska din makeup artist ställa ditt ansikte med antingen en inställningsspray (om din hud är väldigt torr) eller för fet hud ska de använda ett genomskinligt pulver.

Läppstift tenderar också att glida eller gnugga efter att du äter och dricker så se till att din konstnär använder en lipliner.

Vill du veta mer om etnisk skönhet?

Etnisk hudvård: Precis som olika hudtyper, kommer olika etniciteter också med sin egen uppsättning hudvårdsproblem.

Ökningen i dubbel ögonlockskirurgi: Dubbel ögonlockskirurgi, som en gång ansågs vara kontroversiell, har blivit så utbredd att den nu är mer populär än ett näsställe i Storbritannien och USA.

Etnisk solskydd: En av de största hudvårdsmyterna är att människor med mörkare hud inte behöver mycket eller något skydd från solen.

Banish hyperpigmentering i etnisk hud: Fråga de flesta etniska kvinnor vad deras största hudvård är och de kommer sannolikt att säga hyperpigmentering.

Läkares Råd