välbefinnande

Hjärnvågor för att hjälpa förlamningspatienter


välbefinnande Hjärnvågor för att hjälpa förlamningspatienter

Musik att studera: arbete, koncentrera sig, läsa, göra läxor, meditation, yoga, reiki, tai chi (Juli 2019).

Anonim

Forskare har utvecklat en metod för att omvandla neuronsignaler som skickas mellan stora kluster av celler i människans hjärna i fysisk rörelse.

Den banbrytande studien, som genomfördes av forskare från en mängd olika institutioner och publicerades i dagens utgåva av Nature journalen, utvecklades på två patienter på Rhode Island sjukhus i USA, så att de kunde spela en neural version av det grundläggande dataspelet "pong" .

BrainGate System-tekniken använder otroligt känsliga sensorer, som är tunnare än ett mänskligt hår, som tränger igenom en millimeter i hjärnan för att plocka ut hjärnvågorna som är ansvariga för frivillig rörelse.

Dess utveckling har kommit länge - det sista stora genombrottet var 1996 då forskare utarbetade hur man förstår sådana "exakta data" från hjärncellerna.

"De flesta som är involverade i denna studie tycker om sig själva som pionjärer. De ser framtidsutsikterna för framtida ansökningar ... Det görs för mänsklighetens fördelar", förklarar Maryam Saleh, en doktorand som arbetar med projektet.

Timothy Surgenor, VD och koncernchef för Cyberkinetics, en av projektets privata stödberättigare, skisserade sin vision för framtida användningar av tekniken. Han sade att han trodde att "dessa framsteg skulle kunna göra det möjligt för en förlamad person att kontrollera kommunikationsenheter, medicintekniska produkter, datorstyrd robotik, rullstolar - och till och med sina egna lemmar."

En sådan dag är långt ifrån, för testen var bara framgångsrika i en av de två förlamade patienterna vars hjärnor nu håller de implanterade sensorerna.

Trots detta sade Leigh Hochberg, medförfattare till dagens rapport: "Tack vare generösiteten och banbrytande andan hos våra första försöksdeltagare, som har frivilligt utan att förvänta sig någon personlig fördel, görs stora framsteg när det gäller att utveckla en real- tid neuromotorisk protes. "

"Även om mycket arbete kvarstår, förhoppningsvis en dag, kan jag säga: Vi har en teknik som gör att du kan flytta igen."

© Adfero Ltd

Läkares Råd