baby och småbarn

Bindningsprocessen

baby och småbarn Bindningsprocessen
Anonim

Medan många mamma känner en omedelbar koppling till sina nyfödda, blir det för långsamare för andra att förbindelsen växer.

Fallande huvud över klackar som är kär i ditt nyfödda är en av de bästa sakerna att vara en mamma, och bindningen mellan en mamma och hennes barn är en av de mest kraftfulla krafterna i naturen.

Före födseln

Förbindningsprocessen börjar långt före födseln. När du känner att din bebis flyttar inuti dig bildar en djup anslutning.

Och som du kan känna henne, så kan hon höra din röst och hjärtslag. När hon är född känner man redan varandra noggrant.

Under födseln

Under arbetskraft och födsel frigör kroppen din oxytocin, ett "känns bra" hormon, vilket kan utlösa en stor rusa av kärlek till ditt nyfödda.

Forskning tyder på att cirka 60 procent av mammorna binder med sina barn direkt efter födseln.

En gradvis process

Men inte alla nya mamma känner sig så här. Det händer mer gradvis för vissa. "Massor av kvinnor förväntar sig att känna en skynda av kärlek vid födseln", säger dr Anja Wittkowski, klinisk psykolog vid Manchester University.

"Men studier visar att ungefär 40 procent av kvinnorna känner sig oföränderlig för sina barn, och för dem är det en längre process."

Ta tid att justera

För vissa mammor kan ett äkta band ta veckor eller månader att utvecklas. Det hårda arbetet med att ta hand om en nyfödd kommer som en chock för många. "Människor har ofta en idealiserad vision om hur livet med en bebis blir, men verkligheten är att det kan vara en ganska traumatisk fas i kvinnans liv", säger doktor Anja.

En svår födelse, amningsproblem och sömnbrist kan alla bidra till en försenad bindning, och det kan vara ett svårt ämne för kvinnor att diskutera, som Rachel Harrison, mamma till Ben, två, fann. Hon säger: "Jag skämdes över hur jag kände och erkände det inte för någon, inte ens till min man. Trots vad älskar moder inte sin egen bebis? "

Men så länge du möter din lilla ens emotionella och praktiska behov under de första veckorna, ska hon inte påverkas. "Kusla din baby ofta och trösta henne när hon gråter, säger Dr Anja.

"Försök också prata och sjunga toher. När du blir mer självsäker som en mamma, så kommer de kärleksfulla känslorna vanligtvis att komma. "

Om du har haft problem

Bara omhändertagande av din baby varje dag gör det möjligt för bondet att utvecklas i sin egen tid. För de flesta mammor /, kommer detta att hända utan hjälp. Men för upp till en av tio kvinnor kan denna kamp mot bindning orsakas av postnatal depression.

Om du har problem med att klara i långvariga perioder och känner dig avskild från din bebis, söka sedan råd från din läkare eller vårdgivare. Känn inte att du måste kämpa ensam.

För många mammor kan vändpunkten vara en händelse i din lilla utveckling, till exempel hennes första leende eller hennes första ord.

Oavsett om det tar dagar, veckor eller månader, är du säker på att du kommer att bli slagen med din lilla före länge!

Fem sätt att binda med din baby

Matning: Amning producerar "kärlek och kram" hormon oxytocin, vilket främjar känslor av välbefinnande och hjälper dig att känna dig nära din baby.

Leende: Gör ögat mot ögonkontakt och le. Bebisar kan fokusera 30cm, vilket är avståndet från dig som håller barnet i dina armar i ansiktet.

Hållning : Krama ditt barn nära bröstet gör att hon känner sig trygg och älskad.

Sjungande: Ditt barn är lugnt av ljudet av din röst, så sjung för henne - det spelar ingen roll om du inte kan hålla en melodi. Eller bara chatta-det spelar ingen roll vad du säger. Bara processen med att prata med henne kommer att föra dig närmare varandra.

Skratta: Gör roliga ansikten, kittla fötterna, blåsa en hallon. En dag kommer hon att belöna dig med ett enormt gummy grin och ditt hjärta kommer att smälta. Är du osäker på om du får rätt svar? Läs om de tecken som din älskling älskar dig

Tecken på att din älskling älskar dig

Är du osäker på om du får rätt svar? Läs om de tecken som din älskling älskar dig. Din baby kanske inte kan prata ännu, men handlingar talar högre än ord.

Gör inget misstag, hur hon beter sig berättar för dig: "Jag älskar dig, mamma". Att plocka upp dessa tecken är nyckeln till ett ömsesidigt uppskattningssamhälle.

"Barn visar en preferens genom att nå ut till en speciell person, göra ögonkontakt och leende", säger Jenni Renwick Smith, en utbildad pedagogisk barnpsykolog. "Säkert fäste är viktigt för barnets förtroende." Barn börjar bilda bilagor från födseln, vända sig mot din välbekanta röst och lukt.

"Babyer visar kärlek från ungefär sex månader, genom att cooing, ler och sträcker ut sina armar", säger Jenni. "Med ett år kan de diskriminera mellan människor de vet och inte vet.

De kan bli grusiga när de ser ett ansikte som de inte känner igen. "

Fem anledningar till varför din baby tycker att du är speciell

Du luktar precis rätt: Bebisar är födda med en stark luktsans. Forskning visar att du under de första fem dagarna efter att hon är född kommer att känna igen din doft och finna det djupt lugnande.

Du ger henne mat: Oavsett om du har bröst eller flaskor, kommer din bebis snart att inse vem som ska vända sig om hon är hungrig eller törstig.

Du får henne att skratta: Efter ungefär sex veckor börjar hon le och med fyra månader kommer hon att skratta och gurgla. Leksaker och bilder är bra, men det som verkligen gör henne skratta är ett annat glittrande ansikte - speciellt din.

Du berömmer henne: Även under de första månaderna svarar hon på uppmuntran från sina föräldrar. Om hon matar bra eller sovit till 07:00, låt henne veta hur glad du är.

Du är alltid där: Ditt hjärta kan sjunka när hon vaknar, men på något sätt drar du dig själv ur sängen. Att veta att du är där för henne ger henne självförtroende och hjälper till att bygga ett förtroendeförband.

Andra läser:

Är det organiskt bäst för ditt barn ?: Ekologiska produkter utgör nu nästan hälften av den totala barnmatmarknaden.

Barnens tänder och tandvård: Åldern då den första tanden förefaller skiljer sig mycket från barn till barn.

Utvecklar din baby normalt ?: Hur vet du att ditt barn utvecklas normalt?

Läkares Råd