värk och smärtor

Bästa sätten att behandla sportskador

värk och smärtor Bästa sätten att behandla sportskador
Anonim

Fråga

För sportskador ska jag använda varm eller kall terapi?

Svar

Mindre skador på idrott som förtöjning eller spänningar i en muskel eller ligament kan lätt behandlas hemma genom att följa en självhanteringsplan som omfattar: skydd, vila, is, kompression och höjning (PRICE).

Kallterapi ska användas så snart som möjligt efter en ny skada, t.ex. Detta kommer att bidra till att begränsa svullnad runt det skadade området. Att använda ett ispaket i 20-30 minuter hjälper - eller frysta ärter! Upprepa var 2-3 timmar i de första 2 eller 3 dagarna. Isförpackningen ska inte röra huden direkt eftersom det kan orsaka kall förbränning, så linda i en handduk eller ett kuddefall innan du sätter på det skadade området.

Värmebehandling som varmvattenflaskor / värmevätskor / sprayer / fläckar som gör huden varm bör endast användas minst tre dagar efter skada. Dessa bidrar till att öka blodflödet till det skadade området som i sin tur hjälper till helingsprocessen.

Du kan också överväga att använda en överdriven smärtstillande medel för att hjälpa till att hantera smärtan. Paracetamol rekommenderas vanligen. Smärtstillande geler eller krämer som innehåller ett icke-steroidalt antiinflammatoriskt läkemedel, såsom ibuprofen (Ibuleve gel) kan också användas.

Det är säkert att använda både paracetamol tabletter och en ibuprofen gel / grädde tillsammans.

Ibuprofen tabletter och gel kan användas tillsammans, men ibuprofen gel används vanligtvis så att du kan undvika att ta tabletter - eftersom dessa kan irritera magen.

Kontakta din lokala apotekare för mer råd om hur du använder ibuprofen tabletter och gel vid någon gång.

Om du är orolig för att använda smärtstillande medel kan du överväga att använda eteriska oljor och massage, eftersom båda bevisas bidra till att lindra muskelsmärta. Vintergrön olja innehåller en aspirin som kemikalie som antas bidra till att minska smärta och svullnad. Prova Puressentiel muskler och leder rullar, som innehåller en blandning av 14 eteriska oljor. Åtgärden att massera området med en rullboll hjälper till att lindra smärta av muskelsmärta.

Läkares Råd