äta nyttigt

De bästa sakerna att äta efter träning, beroende på ditt träningspass


äta nyttigt De bästa sakerna att äta efter träning, beroende på ditt träningspass
Anonim

En storlek passar verkligen inte allt när det gäller bränsle efter träning. Oavsett om du har hälsat solen eller sprint på löpbandet, är vi här för att erbjuda lite kostkunskap.

Om du har varit i

.

yoga

Du kanske tror att en grön juice är tillräcklig för att tidvattna dig efter post-yoga, men om du har hälsat solen i 90 minuter, måste du tänka på tankning på allvar. Protein är viktigt för att hjälpa muskler att återuppbygga och reparera, viktigt när du har hållit många isometriska drag som planken. Och glöm inte att rehydrera. Oavsett om du har varit på varm yoga eller enkel Hatha, rehydrera med en kombination av vatten och mat med högt vatteninnehåll - tänk sallader, ångade grönsaker och hel frukt.

Om du har varit

.

simning

Det finns ingen tvekan att simma kan orsaka en hike i aptit. En teori tillskriver detta till vattentemperaturen: En studie publicerad i International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism hittade simmare som utövas i kallt vatten åt 44% mer kalorier efter simma än de som simmade i varmare vatten.

Du vill därför försäkra dig om att du tankar för att hjälpa din återhämtning utan att överdriva ... gå in i fiber. Måltider och mellanmål som innehåller fibrer (tänk färsk frukt, fullkorn, bönor) hjälper dig att ge dig massor av näringsämnen samtidigt som du hjälper dig att känna dig fullare för längre tid (så du kommer inte vara mindre benägen att slå på försäljaren). Utse inte heller protein - det här hjälper till att reparera muskler och hjälpa till med återhämtning och kommer också att bidra till att öka mättnad också.

Om du har varit

.

lyfter vikter

Oavsett ditt tyngdlyftande mål (styrka, större muskeldefinition

.

du namnger det) konsumerar protein och kolhydrater efter att du har lyftt. Forskning visar att kolhydrater och protein tillsammans har en större och bättre inverkan på återställning efter träning. Goda matkombinationer för att maximera och behålla muskelmassa inkluderar en omelett med avokado, en proteinskaka och en banan eller en tonfisksarnie. Om du är på resande fot, på en budget eller helt enkelt ha en söt tand, kommer du vara glad att höra att chokladmjölk är ett alternativ också! Forskning har funnit att förhållandet mellan kolhydrater och proteiner är perfekt för att fylla glykogennivån väl.

Om du har varit

.

löpning

Timing är nyckeln när det gäller bränsle efter bränsle. Att dra nytta av det 30-45 minuters fönstret efter din körning är inte bara viktigt för återhämtning, det kan också hjälpa till att hantera din efterlöpande aptit. Uppfyllande av energibutiker och fuktning av muskler och generellt stöd till återhämtning med en kombination av kolhydrater och protein bör ge dig den bästa chansen att känna toppen även efter en hård körning. Äggröra på rostat bröd och grekisk yoghurt och frukt är bra exempel och om du är på språng är ett äpple med jordnötssmör en godvatten-mig-över. Om du tycker att du kämpar för att äta mycket efter en körning, likvida det! En smoothie som innehåller proteinrika, fettfria grekiska yoghurt med lite frukt och komplexa karbohydrater som havre kan visa sig vara bättre

Om du har varit

.

gör HIIT

Enligt American Council on Exercise, när det gäller att byta ut energibutiker och förbereda din kropp för nästa högintensiva träning, har forskning funnit att ett 3: 1 förhållande mellan kolhydrater och protein inom 30 minuter efter att ha avslutat ditt HIIT-träning fungerar bäst. Hela spannmålsprodukter med yoghurt eller en helkålskål med jordnötssmör, eller till och med en snabb kyckling eller biffsteg med brunt ris borde fungera bra, liksom ett mellanmål av en handfull frukt och mandel. Alla är bra efter HIIT-mat och glöm inte smoothieen om tid eller brist på aptit är ett problem: en protein smoothie hjälper också till att fylla på vätskor och dödar två fåglar med en sten.

Om du har varit

.

cykling

Glöm inte proteinet om du har klockat upp mycket mil. Det är inte bara en oro för de som slår på vikten, ett tillräckligt proteinintag är viktigt för att stödja ditt immunförsvar och förbättra din återhämtning, särskilt om du har haft en lång och / eller hård åktur. Ägg är ett stort, mångsidigt och billigt val - de innehåller alla dina essentiella aminosyror vilket gör dem till en perfekt protein-fixa efter-rida. Eftersom cykling är en icke-bärande aktivitet, överväga att lägga till mycket kalcium i din kost för att bibehålla god bendensitet. Mörkbladiga gröna och mejeri borde hjälpa - ost och kakor är ett bra och bekvämt efter-rättersmiddag. (Och när det gäller dina ben, glöm inte att lägga till viktbärande och muskelstyrka motion till din rutin

.

).

Om du har varit

.

gående

Du kanske inte tror att näring kräver en andra tanke efter en promenad men en lång eller snabb promenad innebär att energibutiker kräver lite uppmärksamhet. Walking är ett bra träningspass, på grund av sin lägre intensitetskaraktär, för att njuta av icke-stärkelse, efter träningsparabol. Dessa kan vara lägre i kalorier men högre i vissa vitaminer, mineral och fiber: win-win. Mjölk med lägre fetthalt, såsom skummjölk, yoghurt och stallost innehåller alla en anständig mängd kolhydrater och en god kalciumnivå medan grönsaker som broccoli, svamp och sparris fortfarande hjälper till att fylla på energireserver minus den större kaloripåverkan av andra efter träningcarbs (ja vi tittar på dig, överdimensionerad sarnie / tallrik pasta).

Läkares Råd