hudvård

Slå ojämn hud för en klar, ungdomlig hud

hudvård Slå ojämn hud för en klar, ungdomlig hud
Anonim

Blotchy, fläckig, uttorkad hud kan ge bort din ålder. Genom att förstå orsakerna kan du komma tillbaka till peachy mjuk, ungdomlig hud. Här är hur

.

Ojämn hudton: Vad händer?

Vi är alla oroliga över rynkor, men enligt forskning är det ojämn hudton som verkligen ger din ålder bort.

Österrikisk och tysk forskning visade att en ojämn, plåsterig hud kan åldra dig med så mycket som 20 år.

Pigmentering är ett problem - det är ofta värre i Asien, Svart eller Medelhavet skinn eftersom de naturligtvis har mer melanin - pigmentet som ger hår och hud sin färg.

Din kropp producerar överflödigt pigment tack vare inflammation, hormoner och solskador, och även korta sönderfall av sol exponering kan orsaka problem.

Det behandlas topiskt av dermatologer som använder hydrokinon - vilket inte är säkert för gravida kvinnor som ofta lider av pigmentering tack vare överskott av östrogen - eller du kan få produkter från hyllan som innehåller kojinsyra, sojaxtrakt, C-vitamin (askorbinsyra) och vitamin B3, (nikotinamid eller niacinamid).

En annan faktor är syre; vår huds syreintag börjar sjunka efter 25 års ålder och halveras när vi träffar 50.

Detta leder till uttorkning - och en matt, ojämn hud.

Porrar förstorar också, eftersom vår hud förlorar elasticitet tack vare minskande kollagen och elastin, proteinerna som ger huden sin fasta struktur.

Fregnar, medan de är söta och prickar på våra näsor som barn, förlorar sin överklagande när vi blir äldre och de kluster i fläckar tack vare år av UV-exponering.

Därefter finns åldersfläckar - de gulbruna splodges, orsakade av UV-skadade pigmentceller och oxidativ stress, som fäller avfall i hudceller.

En mer allmänt matt, ojämn hudton med grov konsistens, synliga porer och fina linjer kan orsakas av en kombination av hudutmattning, dagliga föroreningar, dålig näring, yo-yo dieting, stress, rökning, alkohol, otillräcklig sömn och brist av träning.

Du kan upptäcka trötthet på huden genom telltale patchiness runt din mun, tempel och ögon, ökad oljighet på din T-zon, framträdande porer och torrhet runt näsan och kinderna.

Skruva bort dullness

Om du inte exfolierar ackumuleras döda hudceller och huden blir matt och ojämn.

Det kan också bli överbelastat, så du lider av täppt porer och utbrott.

Regelbunden avskalning släpper bort det översta lagret av död hud för att avslöja ljusare, friskare ansiktsstil, frisk hud.

Det ökar också cirkulationen för bättre textur och hälsosammare, bättre fungerande hud.

Leta efter produkter som innehåller fruktsyror som glykolsyra, alfahydroxi-, mjölksyra- och salicylsyror eller fruktenzymer.

I stället för att hårda skruvas bort på din hud löser dessa döda hudceller och främjar cellomsättningen för en tydligare hudfärg.

Skydda mot ytterligare solskador

Att få en solbränna kan se bra ut efter semestern, men det är väsentligen skadad hud och kommer snabbt att gå från honung, varm hud, till fläckig, tråkig och skadad.

Faktum är att den vanligaste källan till ojämn hudton är oskyddad sol - och även några minuter kan ha en inverkan.

Skadliga UV-strålar kan komma igenom glas och är närvarande hela året och i alla väder, så applicera solskyddsmedel religiöst varje dag.

Gå till en solskyddsmedel som har en SPF på 30, för att skydda mot UVA och UVB strålar.

Ljusa huden

Serum är bra eftersom de tränger djupare och innehåller mer aktiva ingredienser än krämer.

Använd dem på natten, så din hud kan förnya och reparera sig själv medan du sover. Ingredienser som soja, bärbär, lakrits och ellaginsyra är tyrosinashämmare - enzymet som aktiverar pigmentbildning.

Följ ditt serum med en kräm fylld med hudlättande ingredienser som niacinamid, arbutin och glycerrhinater.

Och uppgradera din BB-kräm till en CC-kräm - "korrigerande" -elementet blandar och behandlar ojämn hudton med ljusdiffusion, belysning och balansering av ingredienser.

Uppföda

Torr hud är mer benägna att sola och mörka, så närande din hud är ett måste om du vill ha en baby mjuk, klar hud.

Det finns gott om ingredienser som kan hjälpa till; rosa höftolja behandlar ojämn hud, torr hud, medan glykaner (naturliga sockermolekyler) fyller och upprätthåller fukt.

Att ge syre till huden är ett måste, eftersom det förbättrar elasticiteten.

Hyaluronsyra, vitaminer C och E och solrosvax förbättrar alla cellens oxygenation, medan gurka, glycerin, alger och salicylsyra försiktigt hydrerar och mjuknar.

Använd en lämplig nattkräm fylld med antioxidanter som vitaminerna A, B, C och E och botaniska ämnen som grönt te, druvutsätextrakt, resveratrol, granatäpple och aloe vera för en hydratbristning över natten.

Och bra gammaldags Bio-olja kan vara din nya hudvård bästa vän - den innehåller vitaminer A och E, med kalendula, lavendel, rosmarin och kamilleoljor.

Det absorberas också djupt in i det andra lagret av huden där det kan fungera sin magi.

Lugna bort stressen

Stress kan orsaka uttorkning, slöhet, utbrott och ojämn hudton.

Kroppen producerar hormonadrenalin, vilket förorsakar balansen i huden och orsakar överflödig olja och till och med reigniterar vilande hudförhållanden som eksem eller psoriasis.

Slå på den stressen innan den slår på huden genom att använda produkter som innehåller vitamin B3 (Niacinamid), vilket håller hudens fuktspärr och ökar naturlig avfolkning.

Utöva regelbundet - det släpper känner bra endorfiner och ökar cirkulationen och äter C-vitaminrika matar som apelsiner, kiwi och mango, eftersom dessa sänker blodtrycket och ökar immuniteten efter stressiga situationer.

Ät för en klar yta

Klar, jämn tonad, dammig hud börjar från insidan, så rengör din kropp från insidan ut.

Frukt och grönsaker hjälper till att befria kroppen av skadliga toxiner.

De innehåller också viktiga näringsämnen som A-vitamin (i sötpotatis, morötter, spenat och kale), vilket förhindrar torr och fläckig hud, C-vitamin (i citrusfrukter, kiwi, jordgubbar och paprika), vilket uppmuntrar till kollagenproduktion och E-vitamin (i solros frön, mandel och avokado), som hydratiserar huden, minskar inflammationen och påskyndar läkningsprocessen.

Omega-3 fettsyror är väsentliga för näring, jämn, jämn tonad hud.

Oljig fisk som lax, sardiner och makrill samt avokado, valnötter, linfrön, olivolja och rapsolja innehåller alla dessa essentiella fettsyror som tätar i fukt och minskar inflammation.

"Juicy" frukter och grönsaker som vattenmelon och gurka är 80 till 90 procent vatten så att de hydratiserar huden gradvis och naturligt samt levererar näringsämnen.

Probiotika som finns i miso och yoghurt ökar ditt matsmältningssystem, vilket har en knock-on påverkan på din hud genom att bidra till att eliminera skadliga toxiner.

Vill du veta mer om frisk hud?

A-Å-Anti-aging: Allt du behöver veta för att hålla huden frisk och ungdomlig.

Anti-aging för etnisk hud: Följ hudvårdens råd specifikt för din etnicitet för att se till att du behåller den ungdomliga glöden.

Bryta dåliga hudvanor: Det finns många sätt att du kan åldra din hud i tidigt - så sluta!

Stoppa rynkor i spåren: Några livsstil tweaks kommer att släta, plumpa och hydrera huden för att återställa det ungdommiga glöd.

5 grundläggande anti-aging regler: Här är reglerna att leva i

.

Hälsosam hud i alla åldrar: tonåringar: Vad händer med din hud i tonåren?

Hälsosam hud i alla åldrar: 30: Vad händer med din hud på 30-talet.

Hälsosam hud i alla åldrar: 40: Vad händer med din hud i dina 40-tal.

Hälsosam hud i alla åldrar: 50: Vad händer med din hud på 50-talet.

Gör dina egna anti-agingbehandlingar: Skapa dessa ungdomshöjande behandlingar från alla naturliga ingredienser hemma.

Läkares Råd