skönhet

Förbjuda hyperpigmentering i etnisk hud


skönhet Förbjuda hyperpigmentering i etnisk hud
Anonim

Fråga de flesta etniska kvinnor vad deras största hudvårdsproblem är och de kommer sannolikt att säga hyperpigmentering.

Förorsakad av överproduktion av melanin, kan hyperpigmentering vara svår att korrigera, men det är mycket lätt att undvika.

All hud, oavsett etnicitet, kommer att producera varierande mängder pigment.

"Ju mörkare du är, desto mer solid och tät pigmentområdet kommer att vara, medan pigmenteringen i kaukasisk hud är mer spräcklad", förklarar ledande hudläkare, Dr Howard Murad.

Mängden pigment vi producerar är också korrelerat med den mängd skydd vi behöver från miljön.

Så en person som lever i hetare klimat som Afrika kommer naturligtvis att producera mer pigment för att skydda huden mot skadliga UV-strålar.

"Hyperpigmentering uppstår när det finns för mycket pigmentering i huden", säger Dr Murad.

"Det här brukar hittas över hela ansiktet.

"Melasma är en annan form av pigmentering som uppträder, vanligtvis under hormonella förändringar, såsom graviditet och kan hittas i specifika områden som överläpp och kinder.

"Den andra typen av pigmentering kvinnor som lider av är postinflammatorisk hyperpigmentering (PIH), som orsakas av ärr kvar från fläckar och akne."

Även om överexponering för solens skadliga UV-strålar spelar en roll för att orsaka hyperpigmentering, finns det andra faktorer att överväga.

"Hyperpigmentering uppstår när det finns en oregelbunden produktion av melanin", förklarar Dr Sach Mohan, en kosmetisk läkare baserad på Harley Street, London.

"Men det är inte bara orsakat av solen - Livsstil, trauma mot huden och hormonella förändringar spelar alla en roll också."

Har du hyperpigmentering?

Även om det finns litet bevis för att hyperpigmentering beror specifikt på etnicitet, är det allmänt accepterat att vara mer framträdande i etnisk hud på grund av den mörkare hudfärgen.

"Mörk hud har mer melanin, och när en skada orsakas av huden, cellerna som producerar melanin går in i overdrive och distribuerar det ojämnt och orsakar mörkare fläckar", förklarar Aneequa Bhatti, hudvårdspersonal på Juvea Esthetics.

De hyperpigmenterade delarna av huden kommer att bli mycket mörkare än resten av huden, vilket gör det svårt att täcka upp.

Kaukasisk hud är också benägen att drabbas av hyperpigmentering, även om det inte är så uppenbart. "Hyperpigmentering utlöses av solskador i blekare, kaukasiska hudtoner, " tillägger Aneequa.

"Detta kan leda till fräknar, solfläckar och missfärgning som huden åldras."

Palerhud lider av hypopigmentering, vilket uppstår när det inte finns tillräckligt med pigment i huden.

"Detta är oftast resultatet av en hudstörning som vitiligo", säger Kerry Lawlor, utbildningsansvarig vid Federation of International Beauty Therapy & Cosmetology (CIBTAC).

"På grund av brist på melanin kommer individerna att ha en mycket högre risk för bränning, så bör man välja en bra SPF och titta på behandlingar som bidrar till jämn hudton, vilket gör smärtan mindre uppenbara."

Behandling

Det är svårt att behandla hyperpigmentering och det kan ta flera månader att slita på serum och hudkorrigeringsmedel innan du börjar se synliga resultat.

Du kan emellertid minska pigmentmärkningens utseende genom att regelbundet exfoliera, eftersom detta hjälper till att döda döda hudceller från det övre lagret av huden.

Leta efter produkter med alfa hydroxisyror (AHA) och beta-hydroxisyror (BHA), som försiktigt sluger bort mörkade, skadade celler.

Du kommer inte att se resultat över natten, men huden kommer att se hälsosammare och ljusare direkt.

"Hyperpigmentering är vanligen resultatet av hormonella förändringar eller solskador, så förebyggande är önskvärt när det är möjligt, " tillägger Kerry.

"I händelse av att det uppstår måste du kombinera lämpliga behandlingar med förändrad beteende. Att helt ändra solvanor är avgörande för att förhindra att hyperpigmentering försämras".

Dr Mohan föreslår också att du letar efter botaniska ingredienser i dina hudvårdsprodukter, vilket kan bidra till att minska ärrbildning. "Det finns en mängd ingredienser som har förmågan att hämma produktionen av pigment i melanocyterna", förklarar han.

"Lider bör se upp för ingredienser som C-vitamin, lakrits eller mulberry-extrakt."

Hydroquinon - att använda eller inte använda?

Det har fått mycket dålig press och är nära kopplad till populariteten hos hudblekning och vitare, men hydrokinon är en viktig ingrediens i kampen mot hyperpigmentering.

"Hydroquinon används i stor utsträckning av hudläkare", förklarar Dr Mohan. "Det är oerhört kraftfullt och om det inte administreras korrekt kan det orsaka biverkningar som ochronos, vilket förvärrar pigmenteringen och lämnar blåmärken."

Populariteten hos hydrokinon innebär att den ligger i nästan alla afro-karibiska hudvårdsprodukter och ordineras nästan dagligen av hudläkare.

"Hydroquinon är förbjudet över disk i Storbritannien, men jag har använt det säkert på mina kunder under de senaste 18 åren och har aldrig haft några problem med det", säger Dr Mohan.

"Det appliceras sällan på egen hand och brukar användas med andra ingredienser och behandlingar."

Kom ihåg att hydroquinon är reglerad i Storbritannien, vilket innebär att du bör undvika att köpa den online eller utan recept.

Ayurvedas potentiella roll vid behandling av hyperpigmentering

Bra hudvård börjar från insidan, vilket är en filosofi följd av ayurvediska metoder.

Ayurveda är en gammal medicinsk filosofi som härstammar i Indien och fokuserar på holistisk helande. I ayurvedisk filosofi antas det att hyperpigmenteringsproblem orsakas av en obalans i hudskikten.

En ayurvedisk övning som heter usnodaka föreslår att hett vatten kan hjälpa till att bli av med toxiner, kända som ama i kroppen, som anses vara en skyldig i hyperpigmentering.

Pigmentation sufferers rekommenderas att dricka mellan sex och åtta koppar förkokt vatten dagligen.

Det antas att kokande vatten i fem minuter innan du dricker det hjälper till att stimulera ditt matsmältningssystem, vilket kan hjälpa till att spola ut de toxiner som skadar din hud och leder till hyperpigmentering.

Det finns dock brist på forskning eller vetenskapliga fakta bakom övningen av usnodaka, så det rekommenderas att du konsulterar din läkare innan du försöker.

Vill du veta mer om etnisk skönhet?

Etnisk hudvård: Precis som olika hudtyper, kommer olika etniciteter också med sin egen uppsättning hudvårdsproblem.

Etnisk solskydd: En av de största hudvårdsmyterna är att människor med mörkare hud inte behöver mycket eller något skydd från solen.

Anti-aging plan för alla etniciteter: Åldrande, rynkor och kråka fötter är ett oundvikligt faktum i livet, men för de flesta etniska människor är det något de bara kommer att möta mycket senare i livet.

Läkares Råd