hud och hår

Balneum plus badolja (sojaolja, lauromakrogoler)

hud och hår Balneum plus badolja (sojaolja, lauromakrogoler)
Anonim

Vad används Balneum plus badolja för?

  • Torra hudförhållanden, t.ex. eksem.
  • Klåda (klåda).

Hur fungerar Balneum plus badolja?

Balneum plus badolja innehåller två aktiva ingredienser, sojaolja och lauromakrogoler. Det läggs till badvattnet för att återfuka och lindra torr eller kliande hud. Sojaolja fungerar genom att ge ett lager av olja på ytan av huden för att förhindra att vatten avdunstar från hudytan. Lauromakrogoler har egenskaperna hos lokalanestetika och lugnar och lindrar kliande hud.

Torr hud är resultatet av brist på vatten i stratum corneum, vilket är det yttre lagret av hudceller. När detta skikt blir uttorkat förlorar det sin flexibilitet och blir knäckt, skalig och ibland kliande. Stratum corneum innehåller naturliga vattenhaltiga ämnen som behåller vatten som sipprar upp från de djupare skikten av huden, och normalt hålls också vatten i stratum corneum av en ytfilm av naturlig olja (sebum) och nedbrutna hudceller som sakta ner avdunstning av vatten från hudytan.

Huden torkar ut när för mycket vatten avdunstar från ytan. Detta ökar när vi blir äldre och blir värre genom att tvätta, eftersom varmt vatten och tvål tar bort lagret av naturlig olja på hudytan.

Fuktgivande badoljor är användbara för torra hudförhållanden, såsom eksem och dermatit, som förvärras när huden får torka ut. Används regelbundet, fuktgivare och fuktgivande badoljor hjälper till att återställa hudens jämnhet, mjukhet och flexibilitet genom att ersätta förlorad fukt och hjälpa huden att behålla fukt. Detta hjälper till att minska skalning, klåda och rodnad. Efter att ha använt badoljan ska huden pattas istället för att gnugga torr.

Under sådana förhållanden som eksem, använder man regelbundet fuktighetskräm och fuktighetsgivande badoljor, även om huden har förbättrats, kan det förhindra uppblåsningar.

Viktig information om Balneum plus badolja

  • Denna beredning är endast avsedd för extern användning.
  • Undvik att få oljan i ögonen.
  • När du använder den här oljan i badet eller duschen, var försiktig så att du undviker att glida, särskilt när du kommer in eller ut, eftersom det här förberedandet kan göra badet eller duschen mer glatt än vanligt.

Balneum plus badolja ska inte användas i

  • Känd känslighet eller allergi mot någon ingrediens

Detta läkemedel ska inte användas om du är allergisk mot någon av dess beståndsdelar. Vänligen informera din läkare eller apotekspersonal om du tidigare har haft en sådan allergi.

Om du känner att du har upplevt en allergisk reaktion, sluta använda detta läkemedel och omedelbart informera din läkare eller apotekspersonal.

Graviditet och amning

Vissa läkemedel ska inte användas under graviditet eller amning. Andra läkemedel kan dock användas säkert vid graviditet eller amning, vilket ger fördelarna för mamman uppväger riskerna för det ofödda barnet. Informera alltid din läkare om du är gravid eller planerar en graviditet innan du använder något läkemedel.

  • Det finns inga kända skadliga effekter när detta läkemedel används av gravida eller ammande mödrar.

Eventuella biverkningar av Balneum plus badolja

Läkemedel och deras eventuella biverkningar kan påverka olika personer på olika sätt. Bara för att en biverkning anges här betyder det inte att alla som använder detta läkemedel kommer att uppleva det eller någon biverkning. Följande bieffekt är känd för att vara associerad med detta läkemedel.

  • Hudirritation hos personer som är överkänsliga mot någon av ingredienserna.

Denna lista får inte innehålla alla biverkningar som rapporterats av läkemedelsproducenten. För mer information om eventuella andra risker som är förknippade med detta läkemedel, läs informationen som lämnats med läkemedlet eller kontakta din läkare eller apotekspersonal.

Hur kan Balneum plus badolja påverka andra läkemedel?

Det finns ingen interaktion med denna beredning.

Andra läkemedel som innehåller samma aktiva ingredienser

Det finns för närvarande inga andra läkemedel tillgängliga i Storbritannien som innehåller både sojaolja och lauromakrogoler.

Balneum badolja innehåller sojaolja.

Vidare läsning

För bakgrundsinformation om våra medicinblad, inklusive referenser som används för att producera dem, klicka här.

Läkares Råd