välbefinnande

Balanserad diet "stöder huden"

välbefinnande Balanserad diet "stöder huden"
Anonim

Forskning har visat att en hälsosam, balanserad diet kan bidra till att främja god hud, men livsmedel med högt glykemiskt index bör undvikas av personer som lider av akne.

Acne är ett mycket vanligt hudsjukdom under puberteten, men vissa människor upptäcker att problemet kvarstår i slutet av 20-talet och till och med i 30-talet.

Enligt Nina Goad, en talesman för British Association of Dermatologists, kan vissa livsstilsfaktorer bidra till problemet.

Ny forskning visar att livsmedel med högt glykemiskt index (GI) kan förvärra akne. En balanserad kost med gott om färsk frukt och grönsaker och begränsade bearbetade livsmedel hjälper till att stödja kroppen i allmänhet, inklusive huden, "avslöjade hon.

En annan livsstilsfaktor som utlöser akne rökning, enligt Ms Goad, som noterade att forskare nyligen har identifierat en ny hudstörning som kallas "rökarens akne".

Kommenterade den senaste forskningen, avslöjade hon: "Rökare som hade lidit akne i tonåren visade sig vara fyra gånger mer benägna att få akne som vuxna än icke-rökare som också hade upplevt tonårig akne."

© Adfero Ltd

Läkares Råd