äta nyttigt

Konstgjorda sötningsmedel kan få dig att gå ner i vikt


äta nyttigt Konstgjorda sötningsmedel kan få dig att gå ner i vikt

15 Keto Sugar Substitutes For Reversing Insulin Resistance, Gut Health & Weight Loss (Juli 2019).

Anonim

Om du någonsin har försökt gå ner i vikt har du kanske försökt att byta ut sockret i din mousserande drink eller kopp te med en "diet" -version eller konstgjord sötningsmedel. Men det kan ha varit kontraintuitivt, föreslår en ny granskning av bevisen.

Konstgjorda sötningsmedel kan vara förknippade med långvarig viktökning och ökad risk för fetma, diabetes, högt blodtryck och hjärtsjukdom, enligt en studie publicerad i Canadian Medical Association Journal (CMAJ) .

Forskare genomförde en systematisk översyn av 37 studier som följde över 400 000 personer i genomsnitt tio år. Forskarna, från University of Manitoba, George & Fay Yee Center for Healthcare Innovation och Children's Hospital Research Institute of Manitoba, Winnipeg, Manitoba, upptäckte att artificiella sötningsmedel inte hjälpte till viktminskning.

Ännu värre, några av de längre studierna visade även en koppling mellan att ta konstgjorda sötningsmedel och viktökning, högt blodtryck, diabetes och till och med hjärtsjukdom.

Dr Ryan Zarychanski, biträdande professor vid universitetet sa: "Trots att miljontals individer rutinmässigt konsumerar artificiella sötningsmedel, har relativt få patienter tagits med i kliniska prövningar av dessa produkter. Vi fann att data från kliniska prövningar inte tydligt stöder de avsedda fördelarna av artificiella sötningsmedel för vikthantering.

Det har föreslagits att artificiella sötningsmedel kan misslyckas med att aktivera belöningssektionen i vår hjärna, vilket innebär att vi inte känner oss nöjda och slutar konsumera mer kalorier - och att hitta dem från andra källor. Vissa experter tror också att artificiella sötningsmedel är dåliga för våra tarmbakterier som kan leda till fetma och till och med diabetes.

Det kanadensiska laget kommer nu att genomföra en studie för att förstå hur gravida kvinnors artificiella sötningsmedelskonsumtion kan påverka metabolism (och potentiellt viktökning) hos ofödda barn.

Så är du bättre att nå för den fulla fettversionen av din favorit-mjuka dryck istället? Antagligen inte. Vid ett tryck tror de flesta experter att diettypen sannolikt är något bättre för dig än en drink som strömmar med socker om du vill hålla kalorierna nere. Hur som helst, ett glas vatten (eller ett örtte) skulle vara ett värdefullare alternativ om du försöker vara medveten om hälsan.

Läkares Råd