välbefinnande

Gör du dessa 7 vanliga online-datafel?

välbefinnande Gör du dessa 7 vanliga online-datafel?
Anonim

Att förbereda ett första datum med någon du har träffat online kan vara en skrämmande upplevelse, oavsett din ålder. Men om du är 55-64, har du ett bra företag. En ny rapport från eHarmony tyder på att denna demografiska kommer att se den största tillväxten när det gäller online-dating under det närmaste decenniet.

Men hur kan den mer mogna dateren öka sina chanser att lyckas när man söker efter en partner? Psykologen Madeleine Mason, grundare av dating och relationer rådgivningstjänst PassionSmiths, avslöjar de största misstag äldre människor gör när det gäller online dating.

1. Använda hemska fotografier

Det här är utan tvekan de största guff-vuxna datorerna, säger Madeleine. Underskatt aldrig vikten av ett välskött, nytt fotografi som visar på din bästa sida. Profiler med bilder är nio gånger större sannolikhet för att få meddelanden. Tänk på bilder som verktyg för att uttrycka vem du är, hon råder.

"Människor satte sig ute av fokus, omoderna fotografier som inte representerar vem de är. Det gör dem en missnöje."

Hon tycker att det är särskilt märkbart hos personer som inte har sociala medier, t.ex. Facebook eller Instagram, och används inte för att kommunicera på detta sätt online.

"Om någon sätter upp ett fotografi som är tio år gammalt och suddigt, kommer det över som lite halvhjärtat, " påpekar Madeleine.

Det är definitivt inte hur du vill se ut om du är intresserad av att locka folk du faktiskt vill spendera tid med. Men du behöver inte vara en egenproffs; följ dessa tips för bästa dating foto:

  • Se till att de är bilder av dig (INTE din bil eller din hund!).
  • Hitta en vän som vet hur man tar en bra bild och hjälper dem att välja de bästa för din profil.
  • Lägg in mer än ett foto av dig själv (och inkludera kroppsskott).
  • Se till att du är den enda på bilden.
  • Försök inte dölja din ålder med ett gammalt fotografi.

2. Att vara vag

Det kan tyckas svårt först, särskilt om du inte är van vid att skicka på nätet, men att du hänvisar till specifika kvaliteter eller intressen på din profil kan vara sexig, och viktigast av allt leder du till att träffa någon du kan ha en riktigt bra tid med.

Madeleine säger: "Ju mer specifika du kan vara på profilen när det gäller dina intressen och det du tycker är spännande om livet är det bästa du kan göra, för då lockar du någon som kan föreställa sig sig i ett scenario med dig."

Vill du vara frestad att meddela någon vars profil bara säger: "Jag är jordnära och njuter av nätter i"? Nej, var inte vag och var inte rädd för att skriva om de saker du älskar att göra. Människor är mycket mer benägna att ansluta till dig om din profil har piqued deras intresse, eller de vill veta mer om den spännande hobbyen.

3. Ligger om din ålder

Även om du tycker att det bara är en vit lögn, låtsas du är yngre än du är, kommer du inte att göra några favoriter. Om du kommer nära någon, kommer de att få reda på så småningom att du försökte lura dem, så vad är meningen?

Många tror att detta bara är något kvinnor gör, men Madeleine säger att båda könen är skyldiga att ljuga om sin ålder. Låt inte det numret definiera dig, men vara sanningsenligt om det.

4. Välja fel datingsida

Det finns tons datingwebbplatser där ute, så det kan vara knepigt att veta var du ska registrera dig om du bara börjar. Är det bäst att välja en av huvudspelarna, eller något mer nisch?

I allmänhet råder Madeleine att hålla sig till de stora, speciellt om du aldrig har provat online dating tidigare.

"Jag tycker att det är värt att gå med i en som är kopplad till tidningen du läser. Men jag skulle säga att gå för de vanligaste, om du inte har ett särskilt nischintresse som du skulle vilja se i en partner också."

Och medan du kanske föredrar att prova en gratis webbplats, om du ser på att träffa någon, kommer du att vilja träffa människor som är lika allvarliga. Det är fördelarna med webbplatser som tar ut en liten medlemsavgift.

5. Spenderar för långt meddelande

När du har hittat någon du klickar på med online kan det vara frestande att ta bort timmarna, skapa perfekta och långa meddelanden för att lära känna din nya beau / belle, men Madeleine försäkrar att detta faktiskt kan vara ett misstag. Men det kan också skicka inlägg som inte säger något om dig, så det är bäst att få balansen rätt.

"När folk meddelar att de antingen spenderar för länge att skapa meddelanden och bränna ut. Och om du skriver ut riktigt långa meddelanden och inte hörs något tillbaka, det kan verkligen bli en besvikelse. Jag tror att du måste anta ett nummer spel till några närma sig."

Men du vill inte komma över som lat. Meddelanden som bara säger "hej" kommer inte att skära den.

Madeleine räknar med att den bästa strategin är att ha några rader av ganska generisk kopia som du kan använda som en mall. Något enkelt, som: "Hej, du ser väldigt snäll på din profil. Jag trodde att jag skulle släppa en linje". Men lägg till något specifikt som gör det klart att du har läst den personens profil och är intresserad av att prata vidare.

" Att ställa en fråga inbjuder mer konversation. En riktigt bra att fråga är:" Vad tar dig till den här sidan? "På det sättet kommer du att få en känsla av vad den andra personen vill också. Och då kan du göra lite beslut om huruvida det passar eller inte. "

6. Välja ett intensivt första datum

Som vi täckte ovan, borde du inte svara för länge. Madeleine rekommenderar att chatta i ungefär en vecka som tumregel.

"Självklart beror det på omständigheterna, men efter några meddelanden fram och tillbaka får du en känsla av om det finns tillräckligt med att fortsätta. Och då måste du ordna ett datum."

"Du vill inte ha en pennavän. Du vill ta online-dating offline så fort du blir bekväm."

Hon tror att ett första datum på cirka nittio minuter är idealiskt. Ett kaffe eller en drink är en bra rop. Tänk på det som ett kemi-test .

"Det är inte bara ett datum, det är ett försök att se om det finns tillräckligt med att fortsätta att ha en längre uppföljning i framtiden."

7. Inte vara kunnig

Säkerhet är viktigt, och det är aldrig mer viktigt att komma ihåg detta än när du potentiellt möter främlingar online. Vi har alla hört skräckhistorier om människor, särskilt kvinnor, som har lockats till att skicka mycket pengar till människor som de aldrig har träffat och inte fått någonting i gengäld.

"Om de börjar lova saker och proklamera mycket kärlek och lust för dig, så är det definitivt ett varningsskylt", varnar Madeleine.

Var så försiktig om någon kommer över som verkligen charmig och kräver mycket av dig men verkar inte vilja träffas. Madeleine rekommenderar också att logga in på Online Dating Association eftersom deras säkerhets tips inte kan slås.

Silverkantad

Men det finns många skäl att njuta av att dö som en äldre person. Du har livserfarenhet och en bra idé om vad du vill och inte kommer att acceptera från en partner. Och du är troligen mycket mer självsäker än ditt yngre själv.

"Det är något sexigt om någon är bekväm i sin hud. Ja, du kan komma med bagage, men det gör alla också, och det är något som människor kommer att vara villiga att arbeta med, säger Madeleine.

Läkares Råd