välbefinnande

Är vitamindrycker bättre än tabletter?


välbefinnande Är vitamindrycker bättre än tabletter?

Bättre än Zlatan (Juli 2019).

Anonim

Även om det ofta sägs att du ska kunna få alla de näringsämnen som din kropp behöver genom att äta en hälsosam och balanserad diet, är det faktum att livet - trots våra bästa avsikter - ofta kan vara i vägen och vi kan hitta de hektiska arbetsplanerna eller regelbunden resa orsakar våra matvanor att ta en träff.

Men vi vet hur svårt det kan vara att välja rätt typ av tillägg, särskilt när det finns så många olika typer ute för att välja mellan. Så vi pratade med dietist Dr Sarah Schenker för att få det låga på vilka vitaminer vi kan dra nytta av att ta.

"Tillskott kan hjälpa till med att fylla på intaget av vitaminer som du redan kommer från din kost och möter kroppens dagliga krav. Att få tillräckliga mängder vitaminer som dina kroppsbehov ger dig känslan och utför dig som bästa".

Hon lägger till:

"Dålig mat val och obalanserade dieter påverkar näringsintag, med många människor som inte uppfyller sina krav på väsentliga vitaminer och mineraler. Låga intag av vitala näringsämnen kan leda till brister och öka risken för vanliga hälsoproblem, inklusive hjärtsjukdomar, olika cancerformer, fattiga benhälsa och typ 2-diabetes. Viktiga näringsämnen som människor brister i är vitamin B2, magnesium och zink. "

Fast vs löslig

Men det är uppenbart att besluta om de vitaminer du behöver ta är bara hälften av jobbet gjort. Därefter är det dags att välja vilken produkt som ska gå för - de flesta kommer antingen i en fast eller löslig (upplösande och drickbar) form. Så, förutom den personliga preferensen, gör detta stor skillnad? Enligt Dr Schenker gör det det.

"Effervescenta (AKA-lösliga) kosttillskott är utformade som ett effektivt leveranssystem för effektiv näringsupptagning. Många fasta kosttillskott rinner långsamt genom mag-tarmkanalen eller absorptionen kan hämmas av mat eller andra kemikalier."

Hon lägger till:

"Effervescenta tillskott, som Berocca, löser sig helt i en buffrad lösning, vilket minskar lokaliserad kontakt i övre mag-tarmkanalen vilket kan innebära mindre irritation och ökad tolerans. Buffering hindrar också magsyra från att interagera med själva produkterna, vilket kan vara en orsak av magbesvär och halsbränna. "

Dessutom tillåter vattenlösliga vitaminer allt överskott att utsöndras snarare än att lagras i kroppen, vilket är användbart när det gäller att hålla näringsämnena på en optimal punkt.

Men internt apotekare, Rita Ghelani, räknar med att även om Dr Schenkers rekommendationer är givna, finns det också ett fall att göra till förmån för fasta vitamintillskott. Hon säger:

"C-vitamin, som är ett vattenlösligt vitamin som inte lagras i kroppen, kan bättre tas som en tablett eller kapsel med långsam frisättning, som är utformad för att frisläppa C-vitamin gradvis och därmed bibehålla optimala nivåer över en längre tid. Produkter som Vitabiotics Ultra C-vitamin med fördröjd frisättning (£ 5, 95, Amazon.co.uk) eller Boots Vitamin C och Zinc tabletter med depottabletter är ett bra alternativ om du vill behålla goda nivåer av C-vitamin och Zink. "

Hon lägger till:

"Men om dina nivåer av C-vitamin är låga och du vill öka dem snabbt, är det bra att ta en löslig form av C-vitamin."

Så, sammanfattningsvis, finns det fördelar och nackdelar för båda formerna av vitamintillskott - vilket innebär att den viktigaste faktorn att ta hänsyn till är personlig preferens.

Läkares Råd