hjärnan och nervsystemet

Finns det några laktosfria läkemedel?


hjärnan och nervsystemet Finns det några laktosfria läkemedel?

LONDON SWINGS TO GREATEST PIANO DUO EVER! (Juli 2019).

Anonim

Fråga

Kan du berätta för mig om det finns mediciner som jag kan ta som inte är laktosbaserad och som inte innehåller kalcium, eftersom jag är anemisk och har fått höra att kalcium är dåligt för järnabsorption?

Jag har lider av huvudvärk, ömma svullna bröst, stämningar, diarré och vattenretention i mer än fem år.

Svar

Jag förstår från din fråga att du lider av huvudvärk och andra symtom och vill veta om det finns mediciner som du kan ta för dessa problem som inte innehåller laktos (mjölksocker) eller kalcium.

Från det faktum att dina symptom har pågått i fem år eller mer, misstänker jag att du har varit att se din läkare om dina problem och har haft några allvarliga underliggande sjukdomar uteslutna.

Jag måste säga att dina problem låter som om de kunde vara hormonella, och det skulle vara intressant att veta om de är relaterade till dina perioder på något sätt.

När det gäller "inte innehållande kalcium", skulle jag försäkra dig om att mängden kalcium i de flesta andra tabletter än kalciumtillskottstabletter är mycket liten och att det inte skulle hindra dig att absorbera järn.

Det enda stora problemet med järnabsorption och kalcium är när det finns en stor mängd kalcium i magen, som när man bara har haft en drink mjölk.

Under dessa omständigheter skulle järnet inte absorberas väl, men annars finns inga betydande problem.

Jag hoppas att detta sätter dig i vila i ett avseende.

Med vänliga hälsningar

Medicinska laget

Läkares Råd