hudvård

Anti-aging råd för din nacke - undvik den fruktade kalkonhalsen

hudvård Anti-aging råd för din nacke - undvik den fruktade kalkonhalsen
Anonim

Du behandlar ditt ansikte regelbundet till den perfekta blandningen av lotioner och potioner, men ignorerar du den största giveawayen av dina framåtriktade år? Så här håller du nacken så ungdomlig som ditt ansikte.

Det finns många faktorer som spelar när det gäller en åldrande nacke; Våra halsar består inte av fettvävnad, så huden är torrare, mer känslig och mindre elastisk.

Det betyder att när vi blir ålder kan det bli mer fodrad, saggy och "crepey" utseende än våra ansikten.

Det är också mer utsatt för att bli skadad av UV-strålar eftersom det har färre melanocytceller - de som gör pigmentet som skyddar vår hud mot solskador - så det riskerar att bli fläckig och ojämn i färg.

Skinnet på både nacken och vårt dekolletage är tunnare än huden på våra ansikten, så den är väldigt ömtålig.

Koppla det med det faktum att all hud förlorar fukt när vi åldras, det finns ett gravitationsdrag att hantera, plus det finns en nedgång i den naturliga produktionen av både kollagen och elastin som naturligtvis håller din hud upp och voila! Du har receptet på en "giveaway nacke".

För att göra saken värre kan du inte använda hårda behandlingar på sådan känslig hud, men genom att välja rätt produkter och tillämpa dem noggrant kan du skjuta upp problemet.

Många av oss spenderar en förmögenhet när vi ser efter huden på ansikten, men tittar över våra halsar, men precis som ditt ansikte borde du rensa och tona halsen morgon och natt och massera kräm i att använda uppåtriktningar för att öka cirkulationen så att näringsämnen är levereras där de behövs.

Använd en dedikerad halsspecifik grädde varje dag.

Du kan komma undan med något rikare och smidigare här, där din hud är naturligt torrare och förlänga din solskyddsmedel SPF 30, som skyddar mot UVA och UVB strålar ner till nacke och bröst varje dag, året runt.

Suddlinjer

Året av solskador lämnar oss med horisontella linjer som rinner runt våra halsar, men dessa kan mjukas genom att anpassa ditt hudvårdssystem.

Exfoliera nacken och bröstet med antingen en mild rengöringsborste eller en glykolsyra, som slår bort döda hudceller och tillåter serum och fuktgivare att tränga in djupare in i huden.

Välj en halsspecifik fuktighetskräm, men se till att din dagkräm innehåller niacin - ett B-vitamin som stärker hudens barriär för att locka och låsa fukt.

Glatt på ett vitamin C-rikt serum minst tre gånger i veckan också.

På natten, gå till en halskräm med hyaluronsyra som kommer att locka och fälla fukt i nacken och niacinamiden för att reparera miljöskador.

Använd mycket för att tillåta maximal näring medan du sover.

Stoppa saggen

Din nacke blir saggy som kollagen och elastin fibrer försvagas. Du kan fördröja droppen med en dedikerad daglig applicering av en solskyddsmedel SPF 30 som skyddar mot UVA- och UVB-strålar.

Använd en som är konstruerad för ditt ansikte, men förläng det till nacke och bröst, applicerat i uppåtgående svep.

Bättre täcka hela halsen helt med en scarf. Välj en nacklyftande kräm också - den bör innehålla retinol och peptider för att uppmuntra produktion av kollagen för att öka fastheten och jämnheten i nacken.

Bekämpa missfärgning

Blotchy pigmentering tack vare solskador är ett stort problem för nacke och övre bröstkorg - områden som ofta utsätts för, men oskyddade.

Vitamin E och olivolja kommer att närma sig torkad hud, medan C-vitamin kommer att bidra till att blekna missfärgning.

Om pigmenteringen är särskilt uppenbar, kommer ingredienser som kojic eller azelainsyra eller lakrits extrakt att lätta mörka fläckar, men resultaten kan ta månader.

Alfa-hydroxisyrabaserade krämer hjälper lättnadsmedlen att få djupare in i huden för förbättrade resultat.

Uppmuntra cellomsättning är ett annat bra sätt att bekämpa ojämn hud, gå för en kemisk exfoliant, som glykolsyra.

Perfekt din hållning

Att hålla nacken lång kommer att hjälpa till att bekämpa de irriterande horisontella linjerna, så sova på ryggen på bara en silk örngott och träna musklerna i nacken.

Sitt upp rakt och luta huvudet för att titta på taket. Ta din bottenläpp över din överläpp, som om du försöker röra näsan och håll i 10 sekunder. Upprepa 10 gånger.

Alternativt köpa Facial Flex Ultra - det är en plastanordning du poppar i munnen för att arbeta med musklerna som stöder nacken, eller Caci Microlift, som skickar elektriska impulser till dina nackmuskler som tvingar dem att komma i kontakt.

Få det bästa av smink

En bra primer kommer att oskärpa rynkor för utseendet på en slät nacke.

Applicera det från nackens bas upp till ansiktet för att dölja förlust av fasthet runt käken.

Använd en bronzer för att få din hals att bli mer tonad. Gå till en matt formel i en nyans som blandar med din hudton och svep upp den i mitten av nacken mot hakan.

Hit kliniken

Om du letar efter ett botemedel snarare än förebyggande, finns det några kosmetiska klinikalternativ.

Nefertiti Lift är ett 15-minuters Botox-förfarande för din nacke, där cirka 40 små injektioner av Botox injiceras i nacken och underkäken för att dra åt den.

Injektioner av hyaluronsyra plumpar huden eftersom de hjälper din hud att locka och hålla fukt.

En nacke och nedre ansiktslyft bildar ihop fettet i nacken och spänner upp lös, slingrande hud.

Lasrar gör tusentals mikroskopiska sår på huden så att din kropp tvingas "reparera" den genom att producera extra kollagen.

Microdermabrasion smälter smärtfritt bort missfärgade, döda hudceller med små mineralkristaller för att avslöja ljusare, jämnare hud.

Vill du veta mer om frisk hud?

A-Å-Anti-aging: Allt du behöver veta för att hålla huden frisk och ungdomlig.

Anti-aging för etnisk hud: Följ hudvårdens råd specifikt för din etnicitet för att se till att du behåller den ungdomliga glöden.

Bryta dåliga hudvanor: Det finns många sätt att du kan åldra din hud i tidigt - så sluta!

Stoppa rynkor i spåren: Några livsstil tweaks kommer att släta, plumpa och hydrera huden för att återställa det ungdommiga glöd.

5 grundläggande anti-aging regler: Här är reglerna att leva i

.

Hälsosam hud i alla åldrar: tonåringar: Vad händer med din hud i tonåren?

Hälsosam hud i alla åldrar: 30: Vad händer med din hud på 30-talet.

Hälsosam hud i alla åldrar: 40: Vad händer med din hud i dina 40-tal.

Hälsosam hud i alla åldrar: 50: Vad händer med din hud på 50-talet.

Gör dina egna anti-agingbehandlingar: Skapa dessa ungdomshöjande behandlingar från alla naturliga ingredienser hemma.

Läkares Råd