hudvård

Anti-aging råd för känslig hud


hudvård Anti-aging råd för känslig hud

Torr hud? Här är bästa tipsen - Nyhetsmorgon (TV4) (Juli 2019).

Anonim

Mer än 7 miljoner kvinnor i Storbritannien lider av känslig hud, men när du kämpar med fina linjer och ojämn hudton behöver du behandla det med extravård. Så här bekämpar du åldrande utan irritation.

När vi åldras blir vår hud tunnare, torrare och mindre elastisk, så den är mer utsatt för kosmetika, hudvårdsprodukter och miljöpåverkan.

Alla hudtyper är mindre elastiska och kan förnya när de åldras, men det här är värre för redan känslig hud.

Sol och förorening bidrar till åldrande, men känslig, reaktiv hud är mer mottaglig för skador som orsakas av de miljöfaktorer som producerar fria radikaler och attackerar friska celler.

Stress kan också ge upphov till känslig hud. När vi stressas frigör våra kroppar hormonet kortisol, vilket gör att blodkärlen sammandras, stoppar väsentliga näringsämnen som levereras till huden, vilket leder till för tidig åldrande och känslighet.

Dessutom är många anti-agingprodukter av sin natur kraftfulla.

Överbelastningskänslig hud med dessa hårda krämer, rengöringsmedel och exfoliants kan låta den bli ont, röd och torr.

När vår hud är överstimulerad av dessa rika krämer, utsöndrar celler molekyler som kallas cytokiner, vilket orsakar inflammation och lämnar huden röd, kliande och obekväm - så det är viktigt att inte bara välja rätt ingredienser och formler utan också att låta varje produkt sjunka innan du lägger på nästa.

När det gäller att hålla känslig hud ser ungdomlig och frisk ut, är det viktigaste att förstå dess behov och välja produkter som lugnar, lugnar, närmar och skyddar det.

Rengöringsmedel

Skummande rengöringsmedel innehåller ofta natriumlaurylsulfat, som kan vara mycket torkande. I stället gå för en mild, hydrerande rengöringsmedel - eller till och med en grundläggande kall kräm.

Skrubba inte eller gnugga huden eftersom det skapar trauma mot känslig hud.

Leta efter naturliga lugnande ingredienser som lavendelolja, rosevatten, aloe, gurka, jojoba och geranium eteriska oljor.

När du sköljer, undvik varmt vatten - det kan ta bort din hud av naturliga, skyddande oljor och klappa torrt i stället för att gnugga.

Tvätta inte ditt ansikte för länge, en minut eller två är nog.

fukt~~POS=TRUNC

I stället för hårda retinoler väljer du mildare antioxidanter och kopparpeptider för att uppmuntra kollagenproduktion för plumpad, ungdomlig hud.

Naturliga former av vitamin A och C är bra för att kämpa åldrande - leta efter morotfröolja, örter, tomater och citrusfrukter - grapefrukt, lime, citron och apelsin.

Stärka din huds skyddshämmare för att låsa i fukt och göra huden mer motståndskraftig mot miljöstressorer med en produkt rik på vitamin B5, manuka honung eller avokadoolja.

Uppmuntra kollagen utan retinoler, genom att välja produkter som innehåller renad bipågift - detta ökar blodflödet och stimulerar cellförnyelsen.

Din nattkräm bör innehålla ceramider (fettsyror) som ris eller wheatgerm.

Dessa håller fuktighet i och irriterande ut. Om din hud är mycket känslig, bör din fuktighetskräm helst vara färg och doftfri också.

exfoliants

Exfoliating är en viktig del av en anti-aging skönhetsregim - det ökar cellomsättningen, vilket gör att huden ser ungdommig och blommig ut.

Det uppmuntrar också elastin och kollagenproduktion, men skur bort i redan känslig hud är en dålig idé.

Undvik korniga, skarpa granuler och istället gå till en naturlig enzymbaserad produkt som försiktigt löser upp döda hudceller.

Leta efter "fruktsyror" eller "fruktenzymer" på etiketten.

Om du använder en rengöringsborste, se till att du byter till känsligt huvud.

Ögat krämer

Huden runt ögonen är särskilt tunn och ömtålig, så välj en som innehåller naturliga polyfenoler för att läka och fuktas och hjälpa till att undvika mörka cirklar och skrattlinjer.

Gå till ingredienser är avokado, aloe vera, cornflower, bomullsextrakt och vitamin E.

Brightening produkter

Klassiska ingredienser i produkter som bekämpar pigmentering som hydrokinon och azelainsyra är vanligtvis för hårda för känslig hud, så leta efter naturliga enzymer och vitamin C.

Tänk soja, lakrits, mulberry, burberry och citrusfrukter.

solskydd

Eftersom vår hud åldras blir den tunnare och mindre kunna skydda mot skadliga strålar så det är viktigt för alla som kämpar åldras att vara försiktiga i solen, men det är ännu viktigare för känslig hud.

Bär alltid solskyddsmedel som är minst SPF 30 och skyddar mot UVA- och UVB-strålar, men stryker inte om kemiska solblock.

Välj ett fysiskt block, vilket är mindre troligt att irritera huden. Leta efter titan eller zinkoxid på etiketten.

kosmetika

Försök att gå efter smink som är doft- och konserveringsfri och innehåller idealiskt färre än 10 ingredienser.

Krämer kan sitta i fina linjer, så lätt mousseformler är bättre, och för att dölja rodnad, använd en ren grönfärgskorrigerande lotion följt av en lätttonad fuktkräm, BB-kräm eller stift.

masker

En hemlagad mask som tillverkas av lika delar avokado och fullfett yoghurt plus en dollop manuka honung kommer att lugna känslig hud som används en gång i veckan.

Mjölksyran i yoghurt exfolierar försiktigt, lipider i avokado förstärker din hudbarriär och honung är antibakteriell. Låt på i 10 minuter, skölj sedan med varmt - inte varmt vatten.

Känn dina etiketter

"Hypoallergena" produkter är inte nödvändigtvis säkra för känslig hud - de kan fortfarande innehålla ingredienser som ökar huden.

Istället skär in på "kemiska fria" och "känsliga hud" föremål och fråga alltid om ett prov innan du investerar.

Gör ett hudplåstest på insidan av armbågen två gånger om dagen och om det inte irriterar efter en vecka borde du vara bra att investera.

Dofter orsakar ofta irritation eftersom de är kemiska och hårda. Istället leta efter naturliga dofter från eteriska oljor, eller gå doftfritt.

Alkohol, ofta märkt som etanol, etylalkohol eller isopropyl, torkar och stör hudenens naturliga pH-nivå så undviks till varje pris.

Ät en hudsläckande diet

Säg bara nej

Begränsa raffinerat socker samt högkolhydrat och fetma livsmedel, vilket alla kan orsaka inflammation.

Spicy mat kan också utlösa inflammation, så byt svartpeppar, paprika, rödpeppar och cayenne för timjan, ingefära och gurkmeja för att krydda dina måltider.

Mjölk med hög fetthalt kan förvärra känslig hud, så undvik fullmjölk och fyllig ost och välj färre versioner.

Fettrött kött är en annan nej - som förädlas kött.

Få dina friska proteiner från slankare köttfärs samt kyckling, kalkon, räkor, vit fisk och ägg.

Säg ja ja ja!

Färgglada bär, morötter, sötpotatis och broccoli är förpackade med antioxidanter som hjälper till att hydrera huden och skydda celler mot miljöskador.

Omega-3-fettsyror är väsentliga för närande hud, låsande i fukt och förvaring av gifter.

Du kan få dessa från oljig fisk som lax, makrill och sardiner, avokado, nötter och frön; och olivolja.

Vitamin A-rik mat som melon, morötter, mango och tomater främjar hälsosam hud genom att uppmuntra kollagenproduktion.

Livsmedel som innehåller "sunshine vitamin" - annars kallat D-vitamin - är användbara om du har känsliga hudförhållanden som psoriasis.

Få din D-vitaminfix från sardiner, ägg, mjölk och befästa frukostflingor.

Vill du veta mer om frisk hud?

Akupunktur: den nya ansiktslyften? Kan man gå under nålen är nästa bästa sak?

A-Å-Anti-aging: Allt du behöver veta för att hålla huden frisk och ungdomlig.

Anti-aging för etnisk hud: Följ hudvårdens råd specifikt för din etnicitet för att se till att du behåller den ungdomliga glöden.

Stoppa rynkor i spåren: Några livsstil tweaks kommer att släta, plumpa och hydrera huden för att återställa det ungdommiga glöd.

Bryta dåliga hudvanor: Det finns många sätt att du kan åldra din hud i tidigt - så sluta!

5 grundläggande anti-aging regler: Här är reglerna att leva i

.

Så här förhindrar du fina linjer: Här är några sätt att stryka ut dem innan de utvecklas till djupare linjer och rynkor.

Hälsosam hud i alla åldrar: tonåringar: Vad händer med din hud i tonåren?

Hälsosam hud i alla åldrar: 30: Vad händer med din hud på 30-talet.

Hälsosam hud i alla åldrar: 40: Vad händer med din hud i dina 40-tal.

Hälsosam hud i alla åldrar: 50: Vad händer med din hud på 50-talet.

Gör dina egna anti-agingbehandlingar: Skapa dessa ungdomshöjande behandlingar från alla naturliga ingredienser hemma.

Läkares Råd