sexuell hälsa

Är jag en kvinna utan sexdrivning?


sexuell hälsa Är jag en kvinna utan sexdrivning?
Anonim

Fråga

Jag verkar inte ha någon sexdrivenhet.

När jag inte har haft sex i en månad och känner mig äntligen som att älska med min pojkvän gör det ont att börja med. Jag tror att det här är för att jag inte kan låta min partner ge mig förspel.

Jag känner mig inte generad problemet är när jag försöker slappna av och njuta av det, jag får dessa hemska känslor av "jag måste få honom att sluta". Jag hatar att tänka på vad jag skulle göra om han inte gjorde det.

Jag skulle troligen krossa om och. På samma sätt kan jag inte låta honom vidröra mina bröstvårtor alls eller smärta på mitt skönhetsområde - för att dessa känslor av illamående och "bara få honom av" översvämning i mitt huvud.

När jag får dessa känslor upphör all randighet och jag måste rulla över och glömma sex. Är jag en av de "fria kvinnorna"?

Svar

Tja, uttrycket "frigid female" används inte längre idag. Det finns dock ganska många kvinnor som saknar sexuell upphetsning, och du kan vara en av dem.

De uppgifter du har angett visar oss att du är 22 och att du har varit i ett förhållande i två år. Och jag ser från din email att du inte har någon sexdrivenhet - förutom kanske en gång i månaden. Så vad händer?

Jag tycker att du måste kasta ditt sinne tillbaka och undersöka dina tidigare känslor om kön. Var det alltid ett problem med den här pojkvännen? Och vad sägs om tidigare relationer?

Du ser, från att ha sett tusentals kvinnor i din situation kan jag säga att det är mest osannolikt att problemet är fysiskt. Det är nästan säkert känslomässigt. Så, vad ligger bakom alla dessa känslor? Kasta ditt sinne tillbaka och du kan hitta en ledtråd till allt.

Det skulle mycket hjälpa dig om du gick för att se en förstående kvinnlig läkare som kan hjälpa dig att fokusera dina tankar på vad som kan ha orsakat detta problem. I Kent, där jag förstår dig, bor det några läkare som har utbildats av Institute of Psychosxual Medicine för att precisera den här typen av problem.

Om du ringer institutet på 020 7580 0631, kommer de att berätta var du ska få hjälp. Eller titta på deras hemsida.

Med vänliga hälsningar

Dr David Delvin, GP

Läkares Råd