välbefinnande

Flygplansbrus kopplat till hjärt-kärlsjukdom


välbefinnande Flygplansbrus kopplat till hjärt-kärlsjukdom
Anonim

Att bo i ett område med mycket buller från flygplan kan öka invånarnas risk att utveckla hjärt-kärlsjukdomar, en ny studie har föreslagit.

Ett lag från Imperial och King's Colleges i London undersökte 3, 6 miljoner människor med hem i 12 London boroughs och nio distrikt utanför staden.

De använde också data från 2001-dokument från Luftfartsverket.

Det visade sig att risken för stroke, hjärt- och cirkulationssjukdom var tio till 20 procent högre i områden med högsta nivå av flygbuller. Invånare som var tvungna att lägga upp mer än 63 decibel på dagen eller 55 decibel på natten - två procent av deltagarna - visade sig ha den högsta sannolikheten att utveckla sådana sjukdomar.

Skriva i British Medical Journal, professor Stephen Stansfeld från Queen Mary University, sade: "Dessa studier ger preliminära bevis för att bullerxponering för flygplan inte bara är en orsak till irritation, sömnstörning och minskad livskvalitet men kan också öka sjukligheten och dödligheten."

Det kommer samma vecka som forskare från Harvard och Boston University i USA fann också att 2, 3 procent av sjukhusvistelser för hjärt-kärlsjukdom hos äldre personer som bor nära flygplatser kan kopplas till bullernivån.

Läs det abstrakta

Läkares Råd