depression

Agitated depression


depression Agitated depression

Sadness and Anger: Agitated Depression and Borderline Personality Disorder (Juli 2019).

Anonim

Fråga

Senast har min pojkvän hängt med några nya människor och har tagit ecstasy piller varje helg de senaste tre veckorna.

Jag är oerhört orolig att detta kan påverka hans beteende och skada honom på lång sikt.

När min pojkvän blev född, hade han ett hjärtaproblem och behövde spendera veckor på sjukhuset. Även nu, om han kör för fort för länge, lider han bröstsmärta.

Jag är också säker på att han redan lider av tvångsmässigt obsessivt beteende genom att han upprepade gånger organiserar saker i sitt rum och till och med maten på sin matplatta.

Han blir otroligt frustrerad om allt inte är perfekt.

Trots att han aldrig har slagit mig känner jag mig rädd av hans plötsliga utbrott när han inte kan få saker rätt. Jag känner att han kan skada sig själv.

Jag vet att han redan lider fruktansvärt av depression och hans far har en dålig alkoholberoende.

Allt jag vill göra är att hjälpa honom. Vänligen ge mig råd om vad jag kan göra.

Svar

Tack för din förfrågan, jag gillar starkt med ditt problem.

Det första att säga är att din pojkvän kommer att behöva och acceptera hjälp eller behandling innan någonting annat kan göras.

Han är vuxen och om han väljer att ignorera ditt råd eller någon annans är det lite du kan göra åt det. Det kan hända att det är svårt att säga, men det är en allmän praxis.

Med detta sagt håller jag helt med om att det låter som om han har ett stort behov av hjälp.

Från vad du säger undrar jag om han har det som är känt som en agitated depression, där depression existerar vid sidan av ångest och ibland arga utbrott.

Han behöver också en fysisk kontroll på grund av sitt hjärtproblem.

Ecstasy erkänns nu som en viktig orsak till psykiska hälsoproblem hos vanliga användare och, i mindre utsträckning, hos enstaka användare.

Detta kan orsaka amnesi, depression, humörsvängningar och huvudvärk och jag är säker på att hans missbruk gör sitt problem sämre.

Med sin far som alkoholist driver han också en något högre risk för drogmissbruk - inklusive alkohol - och det är en annan anledning till att han uppmanas att sluta.

Vad du behöver göra är att sitta ner med honom och ha en full och öppen diskussion om hur du känner.

Visa honom det här svaret med alla medel och förklara dina problem. Då måste du bestämma vad du ska göra om han väljer att ignorera dig och inte ändra sitt beteende.

Föreslå att du träffar hans läkare tillsammans - det här är ofta en bra utgångspunkt.

Du kan också kontakta en lokal hjälpgrupp för drogmissbruk för råd om lokala resurser och möten som han kanske känner sig bekvämare att delta.

Med vänliga hälsningar

Dr Roger Henderson, GP

Läkares Råd