skönhet

Åldersfärdiga smink-tricks

skönhet Åldersfärdiga smink-tricks
Anonim

Använd dessa smarta tekniker för att hålla huden så ung, strålande och linjefri.

I din början

"Primers appliceras bäst efter din fuktkräm, innan du stärker din makeup längre och din hud ser jätte ut genom att suddiga utseendet på fina linjer", säger top make-up artist Adam Burrell.

Sök efter orden "lightening" och "tightening" när du väljer din primer och ingredienser som häxhasel, olivträd extrakt och peptider.

Lägg grunden

"Ofta på grund av för mycket fundament kan få din hud att bli äldre eftersom den sitter i rynkor och ger dig en finish som är allt annat än ungdomlig", säger Adam.

"För mer mogna skinn rekommenderar jag en luminerande grund som ofta är mer fuktgivande, mindre kaka och ger dig en ungdomlig glöd."

Leta efter ljusreflekterande partiklar för att dölja brister som linjer och pigmentering och göra huden ser strålande ut och skärpa på ord som "lysande", "ljusare" eller "lysande".

Hud kan förlora en känsla av värme när vi åldras, så leta efter nyanser som "honung", "sandig", "karamell" eller "gyllene".

Ta ut rodnaden

'Blushes ger verkligen ett ungdomligt utseende. Utsätt inte för färgens ljusstyrka i förpackningen eftersom de ser mycket naturligare ut när de tillämpas - mina favoriter är ljusrosa och koraller, säger Adam.

"Försök en krämblodsa om det är en glöd du är ute efter. Smile och applicera rodret högt på äpplen. '

Kontur som en Kardashian!

Att skulptera de naturliga konturerna på ditt ansikte med konturpulver och krämstrålkastare är ett fantastiskt sätt att skärpa och definiera för ett ungdomligt utseende.

Välj ett konturpulver som någonsin är så lite mörkare än din hudton, sedan för en sagande käft sopa längs käftlinjen och blanda mjukt på nacken.

För hängande lock, använd en liten ögonskuggborste för att applicera samma pulver över ögonkontakterna.

Mejla dina kindben med ett svep av highlighter och ge dig en virtuell kruklift genom att applicera en ljusreflekterande highlighter till pannabenet.

Ögonen har det

"Curling dina fransar kommer att ge dig en ögonblicklig ögonlopp och få dina ögon att se bredare och ljusare", säger Adam.

Ett annat bra knep för ljusare ögon är att använda en krämfärgad penna längs din vattenlinje.

"Du kan camouflera och ljusna ditt ögonområde med hjälp av en korrigerande concealer - gå till rosa och persika nyanser och applicera den på den inre, märkbart mörkaste delen av ditt öga, precis vid din näsa och blanda sedan under och ut.

"Lyft ögat och ge utseendet på tjockare ögonfransar genom att applicera en tunn linje med eyeliner längs din övre lash line.

"Om svart är för hård för dig, försök sedan en brun - det här gör underverk på alla."

Hög panna

"Dina ögonbryn kan bli sparsamma när du ålder, men det är så enkelt att ge dem en borste upp och genom att använda en klar mascara att fixa, så att de blir fulla", säger Adam.

"För att fylla i, forma och definiera dina pannor, använd en pennkit eller ögonskugga några nyanser lättare än din naturliga hårfärg med en stel vinklad pensel.

"Börja lätt och laga upp det när du går, vilket ger utseendet på fylligare, definierade pennor.

'Avsluta genom att damma en matt, ljuskrämfärgad ögonskugga på ditt panna ben för att lyfta ögonen och få dina ögonbryn att sticka ut mer.

Jag säger matt eftersom en skimrande högljus på ditt panna ben kan ibland se ut daterat.

Få lippy

"När linjer dyker upp kan läppstiftet blöda vilket gör att de blir mer märkbara så håll din smink på plats genom att applicera en läpppenna först.

- Att lägga lite glans i mitten av dina läppar är smickrande och får dem att se fullare, säger Adam.

"Sök ut satin eller flätig texturer som inte täpps och varma nyanser som ser ungdomsfulla ut. En läpppumpande glans är också en bra idé. Ingredienser som hyaluronsyra plumpa och milda irritationsmedel som capsaicin (från chili!) Sväller tillfälligt dina läppar för en ungdomlig, saftig pout! '

Vill du veta mer om frisk hud?

Viktiga fettsyror och hud: Vad de är och hur de gynnar huden.

Hur man hanterar hyperpigmentering: Mörk, solskadad, fläckig hud kan få dig att bli äldre än dina år, men du kan blekna inskrämd pigmentering och skydda mot ytterligare problem med rätt vård.

Anti-aging råd för din nacke: Så här håller du nacken så ungdomlig som ditt ansikte.

Gripa på grå hår: Grå är en del av åldrandet, men det finns gott om du kan göra för att fördröja det och förklara det för ett vackert huvud av ungdomliga, luströsa lås.

Är ansiktsserum den ultimata anti-agingprodukten? Serum innehåller högre koncentrationer av aktiva ingredienser än vanliga krämer och fuktgivare.

Slå ojämn hud för en klar, ungdomlig hud: Genom att förstå orsakerna kan du komma tillbaka till peachy mjuk, ungdomlig hud.

Läkares Råd