matsmältnings hälsa

Acid regurgitation

matsmältnings hälsa Acid regurgitation
Anonim

Fråga

För sex veckor sedan vaknade jag mitt på natten med allvarlig matsmältningsbesvär och extrem smärta i mullområdet.

Jag slutade med att gå till min lokala A & E på sjukhuset. De berättade för mig att de trodde att jag hade sår och att se min lokala läkare nästa dag.

Jag fick 30 mg Zoton för att ta en en dag i fyra veckor. Den dåliga syrabränningen gick, men jag har fortfarande mycket vind inuti mig, jag spricker hela tiden och bryter vinden.

Jag har varit tillbaka till min GP som har tagit mig ut ur Zoton och har skickat mig till ett andetagstest för bakterierna H. pylori .

Problemet är att jag bara kan ta Gaviscon, men matsmältningsbesväret har börjat komma tillbaka.

Jag har bett om en kamera att sätta ner mina insidor, men min GP verkar inte tro att det finns något behov.

Svar

Jag är ledsen att höra att du har så mycket problem med denna sura regurgitation, för det är det som detta problem låter som.

Acid kommer upp från magen in i girgen, och det här ger dig brännskador i halsen. Det är osannolikt att du har sår med detta komplex av symtom.

Att ha H. pylori- testet är en bra idé, eftersom det kan göra det möjligt för doktorn att ge dig en kurativ behandlingstid som bara håller en vecka.

Men det är synd att du måste vänta så länge för ett så enkelt test. Under tiden kan du försöka ta ett syraundertryckande medel som Pepcid eller Zantac, som finns tillgängliga över disken.

De är inte lika bra som Zoton för detta problem, men kan vara bättre än Gaviscon. Eller så kan du naturligtvis gå tillbaka och be din läkare att sätta dig tillbaka på Zoton ett tag längre.

Om H. pylori- testet är negativt (och jag misstänker att det kan vara) och du fortfarande har symtom, bör du överväga att ha en endoskopi (där ett flexibelt rör sätts ner i magen och så kan fodret vara observerade och bilder tagna).

Men detta kommer att innebära mer förseningar, och jag tror att du säkert behöver ytterligare behandling med Zoton eller liknande behandling medan du väntar.

Jag undrar också varför detta har hänt nu. Det kan uppstå när människor byter kost, särskilt till mer feta och oförstörliga livsmedel, när de har stress och så producerar mer syra, och när de nyligen har lagt mycket på sig.

Att göra mycket lyft kan också förvärra det. Att ligga i platta gör att det blir värre, så att du försöker hjälpa dig med fler kuddar på natten.

Rökning gör det värre också, så om du är rökare bör du försöka sluta.

Med vänliga hälsningar

Medicinska laget

Läkares Råd