välbefinnande

Tillgång till palliativ vård "otillräcklig"


välbefinnande Tillgång till palliativ vård "otillräcklig"
Anonim

Tillgång till palliativ vård är otillräcklig och varierar över hela landet, har Royal College of Physicians (RCP) varnat idag.

En rapport som släpps av kollegiet säger att alla patienter som lider och dör måste få stöd och hantering av deras symtom, men inte alla gör på grund av bortfall i vården och ett postnummer lotteri som tillhandahålls.

Det finns oacceptabla variationer i vård, säger RCP, både geografiskt och över olika demografiska grupper.

Rapporten hävdar att det finns en särskild skillnad mellan patienter med cancer och de som lider av icke-maligna tillstånd.

Rekommendationer som gjorts idag inkluderar en ökning av NHS-finansiering av palliativ vård, eftersom RCP säger att otillfredsställande NHS-finansiering har lett till dålig integrering av tjänster.

För närvarande stödjer den frivilliga sektorn och välgörenhetsfinansieringen cirka 70 procent av kostnaderna för specialistvård, med NHS som ger cirka 30 procent av finansieringen.

Andra förslag inkluderar att alla vårdpersonal utbildas i palliativ vård och att bättre forskning ska genomföras i effektiviteten och kostnadseffektiviteten hos många palliativa vårdinterventioner.

Dr Mary Armitage, arbetsgruppens ordförande och klinisk vicepresident RCP, sade: "Storbritannien ledde utvecklingen av modern palliativ vård.

"Specialpalliativmedicinläkare har en nyckelroll att spela för att leda utvecklingen av tjänster, strategisk planering och stöd till utbildning och leverans av vård till patienter med komplexa behov.

"De behöver resurserna för att säkerställa att alla patienter får tid och utmärkt uthyrning av vård."

© Adfero Ltd

Läkares Råd