välbefinnande

9 saker du borde veta om laser hårborttagning

välbefinnande 9 saker du borde veta om laser hårborttagning
Anonim

Älskar mjuk, hårlös hud men hatar rakhyvlar och vaxar? Du är inte ensam i att önska en mer permanent lösning. Men är laser hårborttagning vägen att gå? Vi frågade Lisa Mason, chef för medicinska standarder på sk: n för att dela hennes råd om vad som kan förväntas av behandlingen.

Här är vad hon vill att du ska veta:

1. Låt det vara lätt

Laser hårborttagning fungerar genom att rikta en koncentrerad ljusstråle vid pigmentet i hårsäckarna. Ljuset omvandlas till värme när det passerar genom huden. Denna värme absorberas av hårets mörka pigment i follikeln, vilket skadar follikeln nog för att förhindra framtida tillväxt.

2. Det finns andra fördelar förutom hårreduktion

Bortsett från tydligare, jämnare hud och permanent hårreducering, kan laser hårborttagning också skryta med fördelar, bland annat för att minska inkomnande hår och mindre irritation i huden. Detta beror på att behandlingen uppmuntrar håret att växa rakt.

3. Betrakta det som en investering

Visst kan det verka dyrt jämfört med ett rakhyvelpaket, men det kan vara bättre valuta för pengarna. Effekterna av laser hårborttagning förra - med upp till 90% av oönskat hår avlägsnas permanent - vilket gör det utmärkt valuta för pengarna. Det jämförs med andra hårborttagningsmetoder, såsom elektrolys, IPL eller livstidskostnaderna för rakning eller vaxning, där kostnaden och tiden för att behålla hårfri hud snabbt kan monteras upp.

4. Hjälpsam för obalanserade hormoner

Hormoner spelar en viktig roll i hårväxten. Laser hårborttagning kan vara särskilt användbart för att minska oönskade hår som uppstår som ett resultat av klimakteriet eller polycystiskt ovariesyndrom (PCOS). Många kvinnor med PCOS finner att de måste raka sina ansikten, ofta så mycket som två gånger om dagen, vilket kan leda till stubb och smärtsamma utslag. Tillsammans med PCOS kan övergången orsaka pinsam hårväxt på grund av förändringar i hormonnivåerna.

5. Men det fungerar bara på mörkt hår

Laser hårborttagning är säker och effektiv var du har oönskat hår som är tillräckligt mörkt för att dra laser - även i känsliga områden, som ansiktet och bikinilinjen.

6. Du måste förbereda före behandling

När du förbereder dig för laser hårborttagning, var noga med att undvika solstrålning av något slag och inte vaxa, plocka eller bleka håret 2 veckor före behandlingen. Undvik att applicera lotioner, krämer och deodoranter på området omedelbart före behandlingen.

7. Det kommer att ta några steg

Laser hårborttagning har det bästa resultatet på att växa hår. På en viss dag växer inte allt håret. Detta innebär att för bästa resultat rekommenderas en behandling, och i allmänhet krävs cirka åtta till tolv behandlingar.

8. Behandlingen ska skräddarsys

Hennes hud är annorlunda, så en bra utövare tar stor omsorg för att skräddarsy din behandling efter dina behov. Du kommer att ha ett lapptest för att bestämma vilken laser som kan ge det säkraste, mest effektiva resultatet för din hudtyp. Längre våglängds lasrar passar mörkare hud när de går djupare, kringgår ytan melanin för att undvika att orsaka brännskador.

9. Det ska inte skadas

Laser hårborttagning är praktiskt taget smärtfritt. Ibland beskrivs det som att känna som ett elastiskt band. Detta kan beskrivas som obehagligt snarare än smärtsamt, men de långsiktiga resultaten uppväger väsentligt det milda obehaget.

Lisa Mason är chef för medicinska standarder på sk: n kliniker

Läkares Råd